Svenska dubbelsuccén i sprint – Jonna Sundling knäcker Stina Nilsson efter stor dramatik

Förra veckan blev det svensk sprintseger i Davos.
I dag stod svenskorna för en ny jättesuccé i slovenska Planica.
Jonna Sundling tog hem sprintfinalen före Stina Nilsson efter en kaotisk tävling.

– Det har varit lite struligt de senaste finalerna och inte nått hela vägen fram, så det var kul att göra det i dag, säger Sundling till SVT.

Linn Svahn stod för säsongens hittills största skräll när hon vann sprintloppet i Davos förra helgen. I slovenska Planica skulle Sverige få jubla återigen, men denna gången var det två andra åkare som tog hem pallplatser.

Svenska jättesuccén

Jonna Sundling tog hem finalen och vann därmed sin andra sprinttävling i världscupen i karriären. Stina Nilsson körde in andraplatsen vilket var hennes första pallplats för vintern.

Foto: Bildbyrån

Men tävlingarna blev något kaosartade.

Åska och hagel

Redan inför var flera åkare kritiska till tävlingen på grund av det varma vädret, där spåren inte var de bästa. Efter kvartsfinalerna kom nästa bakslag.

Plötsligt hällde regn och hagel ner över den slovenska orten samtidigt som det åskade rejält.

Det var däremot ingenting som stoppade de svenska åkarna.

Dubbelt svenskt på pallen

Jonna Sundling, Stina Nilsson och förra helgens suverän Linn Svahn tog alla kommandot tillsammans i finalen och upp mot sista backen såg det ut att kunna bli trippelt svenskt på pallen.

Linn Svahn ramlade och missade pallen, men Sundling och Nilsson ordnade dubbelt svenskt i topp. Amerikanskan Julia Kern tog hem tredjeplatsen.
– Vädret har varit väldigt varierande och vi fick ta en paus. Det kändes bra på upploppet, jag körde hela vägen in i mål så sen fick jag titta tillbaka, säger Sundling till SVT.

Dela för att hylla våra svenska skidhjältar!

LÄS MER: Svenska storstjärnorna missar Tour de Ski