NYA BRAGDEN: OS-GULD TILL SVERIGE EFTER JÄTTEDRAMA I STAFETTEN!

NYA BRAGDEN: OS-GULD TILL SVERIGE EFTER JÄTTEDRAMA I STAFETTEN!

Damerna svarade för ett sensationellt OS-silver.
På fredagen ville inte herrarna vara sämre i skidskyttestafetten.
Och levererade ännu bättre med OS-GULD!

Svenska skidskyttedamerna satte ribban i går med OS-silver i stafetten. På fredagen var det dags för skidskytteherrarna att svara.

Drömstart för Peppe Femling

Det började även på allra bästa sätt när OS-debutanten Peppe Femling tog hand om förstasträckan med bravur. 25-åringen prickade fullt på det liggande skyttet och sköt även mycket fint på det stående. En blågul drömstart.

Där svensken endast behövde använda ett extraskott för att få fem träff och lämnade skjutvallen som sexa. Samtidigt som storfavoriten Frankrike sköt bort sig helt på förstasträckan med två straffrundor.

Högdramatiskt på andrasträckan

Därefter tog Jesper Nelin över som femma för andrasträckan. Svenskan förvaltade det ypperligt genom att skjuta fint på det liggande där det bara behövdes ett extraskott. Sedan blev det högdramatiskt på det stående skyttet när ledande Tyskland sköt bort sig helt med två straffrundor.

Nelin hade det också svårt och fick använda alla tre extraskott för att undvika straffrunda. Men han höll sig på rätt sida och växlade som två bakom Tjeckien och strax före Österrike.

Samuelssons nya storsuccé

Sedan var det dags för OS-silvermedaljören Sebastian Samuelsson att gå och inledde tredjesträckan med bara en bom och så träff med första extraskottet på liggande skjutningen. Men stående skyttet skulle bli så mycket, mycket bättre.

Där levererade Silver-Sebbe ännu en storsuccé i detta OS genom att skjuta fullt. Och efter stark åkning växlade Samuelsson som tvåa – tätt bakom Norge.

Jättedramat om OS-guldet

På sistasträckan öppnades ett drömläge för OS-guld upp för avslutande Fredrik Lindström. På det liggande skyttet handlade det om Sverige, Norge och Tyskland. Men när Tyskland sköt bort sig och Lindström och norrmannen Emil Hegle Svendsen sköt fullt så bäddade allt för ett jättedrama.

Som avgjordes helt på det stående skyttet när Lindström sköt bättre än Svendsen och kom ut först av alla från skjutvallen. Sedan kunde han gå helt ensam i mål för ett makalöst OS-guld!

Sveriges andra OS-guld och totalt fjärde medaljen i OS 2018 för detta makalösa svenska skidskyttelandslaget.

Dela artikeln för att hylla svenska skidskytteherrar!

LÄS MER: Nya ryska dopingskandalen i OS – ännu en idrottare från Ryssland har åkt fast

Stora skidskandalen i OS som ALLA missade – får nu stenhårt straff: ”Är det sant? Herregud!”