Nya beskedet – skidstjärnan Charlotte Kalla har testats positivt för covid-19: ”Är fortsatt optimistisk”

Nu har svaret kommit.
Charlotte Kalla har testats positivt för covid-19.
– Jag mår bättre idag och är fortsatt optimistisk om ett snabbt tillfrisknande, säger hon.

Charlotte Kalla har i veckan varit sjuk och under tisdagskvällen kom ett besked från landslaget att längdstjärnan isolerats efter att ha visat symptom för corgonavriuset. Landslaget menade då att man behandlade Kalla som om hon hade covid-19, men något definitivt testsvar fanns inte då.

Bekräftad corona

Men under onsdagen kom beskedet att Kalla testats positivt för covid-19.

– Jag mår bättre idag och är fortsatt optimistisk om ett snabbt tillfrisknande. Jag har regelbunden kontakt med landslagsläkare Per Andersson som är ett stort stöd och jag följer de protokoll som förbundet och laget har satt upp för detta, säger hon.

Charlotte Kalla, skidor
200214 Charlotte Kalla of Sweden is being interviewed during a press meeting ahead of the Ski Tour 2020 on February 14, 2020 in Östersund. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_506

Kalla missade i veckan lägret i Bruksvallarna.

– Fokus är att Charlotte ska bli frisk och vi kommer att följa förloppet dag för dag. Vi tar vidare beslut om träning och tävling utifrån fakta och medicinska underlag, så här och nu ser vi tiden an, säger Per ”Pliggen” Andersson.

Kan missa premiären

Hur länge Charlotte Kalla blir borta är oklart, berättade ”Pliggen” tidigare under onsdagen.

– Tittar man på elitidrottare som drabbats handlar det ofta om milda symptom, men det finns också exempel på de som drabbats allvarligare. Så det här är en av de svårare infektionerna att bedöma, sa han då.

Charlotte Kalla, skidlandslaget
191208 Charlotte Kalla of Sweden after the women’s relay during the FIS Cross-Country World Cup on December 8, 2019 in Lillehammer. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Och huruvida Charlotte Kalla, som visat upp fin form under försäsongen och sommaren, kan delta i premiären i Ruka den 27 november är fortsatt högst oklart.

– Det går inte att slå fast nu. Nu följer vi Charlotte dag för dag så får vi se. Det är klart att det är mer tveksamt nu än om hon varit frisk. Det är väl så långt man kan sträcka sig, sa Pliggen tidigare under dagen.

LÄS MER: Skidlandslagets krisplan inför premiären – efter den stora oron: ”Det känns inte bra”

Få våra nyhetsbrev!