Nya beskedet om Therese Johaug efter alla spekulationer – nu har norska skiddrottningen bestämt sig om comeback

Hela skidvärlden pratar om den stora comebacken.
Nu har norska skiddrottningen Therese Johaug bestämt sig.
– Det säger hon själv, avslöjar agenten Jörn Ernst till VG.

Senaste tidens stora snackis i skidvärlden är på väg att få sitt slut. Efter att alla har pratat om en eventuell comeback för norska skiddrottningen Therese Johaug så har hon nu bestämt sig.

Johaugs återkomst

Våren 2022 avslutade Johaug sin framgångsrika karriär och kort senare blev hon gravid för första gången i livet. På Norges nationaldag 17 maj förra året föddes dottern Kristin men en längtan tillbaka till skidåkningen har alltid funnits.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, skidor
220312 Therese Johaug of Norway celebrates after competing in Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on on March 12, 2022 in Falun. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0250

Det började som ett rykte att 35-åringen övervägde att återvända till skidspåren igen och de senaste månaderna har det allt mer intensifierats. Nyligen var Johaug tillbaka med startlapp på bröstet för de norska mästerskapen.

Det nya beskedet

Hon utklassade allt motstånd på 30 km och vann med nästan tre minuter före tvåan. Men trots den överlägsna segern så tvekar ändå den flerfaldiga OS- och VM-guldhjälten om det är värt att hoppa i pjäxorna igen för den stora drömmen om skid-VM 2025 i Trondheim.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, skidor
181022 Therese Johaug of Norway poses for a portrait during a press event on October 22, 2018 in Val Senales. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160345

Redan i slutet av april offentliggör Norges skidlandslag sina trupper till kommande säsong, men då kommer inte Therese Johaugs namn finnas med. Hon har nämligen fått ytterligare betänketid för det stora beslutet, men det står nu klart att norskan bestämt sig för en deadline.
– Beslutet om en eventuell comeback kommer i slutet av maj eller i början av juni. Det säger hon själv, meddelar Johaugs agent Jörn Ernst till norska tidningen VG.

LÄS MER: Följarnas tydliga uppmaning till Stina Nilsson – svaren efter oväntade succén i helt fel sport: ”Fundera på det!”

För de flesta skidlandslag börjar försäsongen från och med 1 maj men anledningen till det sena beslutet beror på flera anledningar.
– Det är för att hon måste träna hårt, prova träningsrutinen som hon vet krävs, försöka komma till den nivå hon vet att hon måste vara på, samtidigt som hon har den familjesituation hon har. Hon kommer att använda tiden fram till slutet av maj eller juni till att testa om träningen fungerar, säger hennes agent till tidningen.

Hur bra kan Therese Johaug bli om hon gör comeback? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev