Nya beskedet om succéprogrammet Sverige mot Norge – efter Petter Northugs kokainskandal

Han är programledare för ”Sverige mot Norge”.
Efter beskedet om att Petter Northug åkt fast med kokain kommer nu beskedet:
– Vi väljer att tona ner hans roll, säger TV2:s kanaldirektör Trygve Rönningen.

Det var i helgen som Petter Northug själv på Instagram berättade om vad som inträffat. På väg hem från ett skidläger för barn blev profilen tagen av polis efter att ha kört för fort, och senare hittade även polisen kokain i hans hem.

Beskedet om programmet

Northug är nu misstänkt för tre brott, som rör trafik- och narkotikalagar. Nu kommer besked om vad som händer med succéprogrammet Sverige mot Norge.

181114 Petter Northug jr. of Norway during a press event on November 14, 2018 in Beitostølen. Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån

Där är Northug, tillsammans med Gunde Svan, programledare.

– Vi ser allvarligt på det som har hänt. Det är en allvarlig incident och en oklok handling av Northug. Och vi bagatelliserar inte det genom att sända programmet. Men vi ställde det mot att kasta en hel produktion. Och då blev beslutet att sända programmet som planerat, säger TV2:s kanaldirektör Trygve Rönningen till norska Kampanje.

”Tonar ner hans roll”

Programmet förändras dock på så sätt att Northugs roll blir ”nedtonad”.

– Det hade varit naturligt att profilera programmet med Northug. Men nu väljer vi av förklarliga skäl att tona ned hans roll, säger Trygve Rönningen. 

Petter Northug
181212 Petter Northug jr. of Norway during a press conference on December 12, 2018 in Trondheim. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Även TV4 menar att programmet kommer att sändas som planerat.

– Vår utgångspunkt är att detta inte påverkar premiären på TV4 senare i vinter. I övrigt hänvisar vi till TV2, säger kommunikationschefen Charlie Forsberg till Expressen.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!