Nya beskedet om Anna Holmlund: ”Titta på hennes ansikte så har ni svaret”

Anna Holmlund har gjort enorma framsteg efter sin otäcka olycka.
Nu ska hennes tuffa kamp tillbaka till ett vanligt liv bli dokumentär i SVT.
– Hon ställer alltid upp på intervjuer och gör sitt bästa, säger reportern Björn Becksmo till SVT.

Det har gått över ett år sedan Anna Holmlunds otäcka krasch i Italien. Sedan dess har hon gjort enorma framsteg i hennes väg tillbaka till ett vanligt liv.

Hon ger verkligen sitt allra yttersta varje dag av rehabilitering och har redan imponerat rejält på många läkare. Nu ska hennes rehabilitering bli en dokumentär på SVT.

”Hon ställer alltid upp”

Redan i september startade inspelningarna och ännu är det inte klart när dokumentären ska visas i svensk tv.
– Hon har alltid varit mån om att vara givmild och dela med sig av sina känslor och tankar när vi träffat henne. Det är ingen skillnad nu. Hon ställer alltid upp på intervjuer och gör sitt bästa, och försöker närvara i samtalet på det sätt hon kan, säger reportern Björn Becksmo till SVT.
– Det jag märker, efter att ha följt henne under hela karriären, är att det trots hennes nuvarande situation inte är någon skillnad på tävlingsinstinkten och vinnarglädjen. I alla övningar hon gör har hon tydliga mål och är väldigt fokuserad trots sitt numera omfattande handikapp. Hon har en sådan vilja och vill framåt mot nya utmaningar.

”Annas mål nästa år”

SVT har tidigare kunnat visa upp filmade klipp från dokumentären. Främst det när Holmlund äntligen får ge sig ut i skidbacken igen.

En glädjens dag för svenskan som fick åka i en så kallad biski, en sittanordning på skidor för funktionshindrade, med sin personlige tränare. Anna Holmlund älskar verkligen att vara tillbaka i backen igen.
– Det är bara att titta på hennes ansikte så har man fått svaret på den frågan. Hon tycker att det är skitkul, säger pappan Lars Holmlund enligt SportExpressen.
– Annas mål är att nästa år åka skidor själv. Går detta bra nu får vi se vad utvecklingen är. Vi gör inga prognoser, vi lever nu och gör det bästa av det.

Dela artikeln för att stötta Anna Holmlund i hennes väg tillbaka!

LÄS MER: Anna Holmlunds glädjebesked – stöttas i kampen tillsammans med Charlotte Kalla

Här återvänder Anna Holmlund för första gången till backen igen: ”Det var underbart!”