Ny storsuccé för Stina Nilsson – spurtade från norskorna till ny seger

Stina Nilsson gör det igen. Svenskan visade upp en urstark spurt i jaktstarten i Oberstdorf och tog sin andra raka seger i Tour de ski.

Sveriges nya skiddrottning har slagit till igen. På onsdagen visade Stina Nilsson upp ny mästarklass i jaktstarten av Tour de ski i tyska Oberstdorf.

Svenskan gick ut som ledare men jagades snabbt ikapp av norska Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg. Norskorna växlade upp farten och Nilsson fick kämpa för att hänga på i de tuffa backarna. Svensknorska duellen slutade sedan i en rafflande spurtduell där Nilsson visade upp sin råstyrka och bräckte norska rivalerna.

Ännu en tung seger för svenskan och den andra raka Tour de Ski-segern på två dagar i Oberstdorf. Nu drygar hon ut sin ledning ännu mer i totalställningen.
– Det känns så sjukt bra just nu. Det var ett väldigt taktiskt lopp och jag är väldigt nöjd hur jag la upp det och kunde spurta i slutet, säger Stina Nilsson till SVT Sport efter loppet.

Sammanlagt är det Nilssons tredje seger på fyra etapper i touren. Tre etapper återstår och svenskan har 6,7 sekunders försprång till tvåan Heidi Weng.

LÄS MER: Nytt superlopp när Stina Nilsson slog hela eliten i Tyskland.

Gilla Skidbibeln om du också brinner för skidsport.