Nu bryter svensken helt med Wolfgang Pichler – efter OS-besvikelsen: "Största smällen i mitt liv"

Nu bryter svensken helt med Wolfgang Pichler – efter OS-besvikelsen: ”Största smällen i mitt liv”

Han lämnade Norge för Sverige med förhoppning om OS – men blev petad.
Nu väljer skidskytten Torstein Stenersen att bryta helt med Wolfgang Pichler.
– Att missa OS var den största smällen i mitt liv, säger Stenersen till LT.

Svenska skidskyttelandslaget var den stora överraskningen i vinter-OS och bärgade medalj efter medalj i Pyeongchang. Men en som fick följa allt hemifrån var Torstein Stenersen, som petades från OS-truppen.

Bryter med Wolfgang Pichler

Stenersen lämnade norska landslaget 2015 för att byta land och börja tävla för Sverige. Men efter att ha kollapsat helt under en världscupstafett i Ruhpolding tidigare på säsongen så petades 29-åringen av Wolfgang Pichler.
– De tre sista åren handlade om OS. Vi hade nästan pratat om det varje dag. Men det som hände i Ruhpolding fick mig att inse att OS var rökt. Det var en jäkligt tuff period. Man blir inte yngre med åren heller. Jag kände att jag måste göra en förändring. Det kan inte fortsätta i samma spår, säger Stenersen i en intervju med LT.

161127 Torstein Stenersen, Sverige, jublar när han går i målunder världscupspremiären i Mixedstafett, singel den 27 november 2016 i Östersund.
Foto: Tobias Nykänen / BILDBYRÅN / kod TN/ Cop 171

Nu har skidskytten beslutat sig för att bryta med tränaren och förbundskaptenen Wolfgang Pichler och istället börja jobba med den tidigare skidskytten Mattias Nilsson. Och nu är siktet fullt inställt på skidskytte-VM i Östersund nästa vinter.

”Wolfgang Pichler kör hårt”

Pichler tog ändå emot beslutet bra och hittills har nya samarbetet med Mattias Nilsson fungerat mycket fint, erkänner Stenersen.
– Jag känner mig starkare än någonsin. Det blir någon extra återhämtningsdag så att det inte går över styr som det känns som det gjort de sista åren och börjat tungt varje vinter, säger han till LT.
– Pichler kör en hård linje och det är klart att det gjort mig bra, men när det gått tungt i tre år så måste man kika på någonting annat.

171130 torstein Stenersen, Sverige, under världscupspremiär i distans den 30 november 2017 i Östersund.
Foto: Tobias Nykänen / BILDBYRÅN / kod TN/ Cop 171

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Hanna Öbergs oväntade utmaning – till Charlotte Kalla: ”Då ska hon ha riktig tur”

Norske längdstjärnans kaxiga utspel mot Sverige: ”Det kanske är lika bra”