Norske längdstjärnan Emil Iversens kaxiga utspel mot Sverige: "Är lika bra"

Norske längdstjärnans kaxiga utspel mot Sverige: ”Det kanske är lika bra”

Sveriges herrtrupp till vinterns längdsäsong är sargad. Det får det norska självförtroendet att växa allt mer.
Så pass mycket att den norske landslagsstjärnan Emil Iversen går ut med ett riktigt kaxigt uttalande – och ett löfte till de svenska åkarna.

Den svenska herrtruppen har fått se flera stjärnor tacka för sig.

Marcus Hellner, Emil Jönsson och Johan Olsson har alla bestämt sig för att lägga skidorna på hyllan.

Marcus Hellner har lagt skidorna på hyllan. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Halfvarsson medaljhopp

Flera rutinerade toppåkare som inte längre är med i laget, något som gör att andra får stiga fram.

Nu står det främsta hoppet om medaljer på VM i Seefeld till Calle Halfvarsson, Teodor Petersson och Daniel Richardsson. En sargad trupp, enligt den norska herrtränaren Eirik Myhr Nossum.
– Det är ju som att vi tappat Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug och ett par till på en och samma gång. Du tappar inte bara grossisterna på goda resultat – utan även de som satt standarden på träningarna, säger han till SportExpressen.

Foto: Simon Hastegård/BIldbyrån

På andra sidan gränsen, i Norge, ser det desto ljusare ut. Det norska skidlandslaget kommer till vinterns tävlingar med ett starkare lag än på mycket längre.

Namn som vinterns skidkung Johannes Hösflot Kläbo, Martin Johnsrud Sundby och OS-succén Simen Hegstad Krüger är i sin livsform och bakom dem finns ytterligare namn som siktar på medaljer. En av dem är Emil Iversen.

Iversens löfte: ”Bjuder laget”

VM i Seefeld inleds den 25 februari. Men redan nu är diskussionerna kring vilket land av Sverige och Norge som kommer ta flest medaljer.

Den norske tränaren Nossum är något mer ödmjuk i sitt konstaterande i att Norge tar fler. Men Emil Iversen tar i – och avger ett löfte.
– Om de svenska herrarna tar fler medaljer än oss så bjuder jag hela laget hem till mig i Meråker på en helafton. Det blir förrätt, varmrätt och dessert och lite annat, säger han till SportExpressen.

SportExpressen: Tror du att det blir aktuellt?

– Nej, jag tror att risken är v-ä-l-d-i-g-t liten.
– Men det kanske är lika bra – jag är nämligen inte alls bra i köket.

 

Emil Iversen. Foto:Jon Olav Nesvold/Bildbyrån Norway

De svenska åkarna inleder säsongen med smygpremiären i Bruksvallarna i mitten av november. Den första världscuptävlingen går av stapeln i finska Ruka 24 november.

Dela för att visa ditt stöd för våra svenska skidhjältar i vinter!

LÄS MER: Charlotte Kallas nya hjärteprojekt – utanför skidspåren: ”Det är otroligt skrämmande”

Hanna Öbergs oväntade utmaning – till Charlotte Kalla: ”Då ska hon ha riktig tur”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);