Norske tränarens raseriutbrott mot Sverige – går till ny attack mot bilderna i premiären: ”Jävla svenskar!”

Norge kunde inte släppa incidenten.
På torsdagskvällen gick landslagstränaren Arild Monsen till attack.
– Jävla svenskar!, säger han.

Det var en minst sagt dramatisk VM-premiär som vi fick följa på torsdagen. Sprinten blev en enda blågul fest på damsidan, med fyra svenskar i topp före norskorna Kristine Stavås Skistad och Tiril Udnes Weng. Även på herrsidan gjorde svenskarna avtryck, men av en annan anledning…

”Jävla svenskar alltså…”

Det var i kvartsfinalen som det norska medaljhoppet Håvard Solås Taugböl plötsligt ramlade utanför banan i en tajt duell med svensken Marcus Grate. Grate tog sig vidare till semifinal, och i Norge var man fullständigt vansinniga mot att han inte diskades. En expert gick så långt som att anklaga tävlingsledaren (som är svensk) att bara gynna Sverige.

230223 Marcus Grate of Sweden looks dejected after competing in the Men’s Cross Country Skiing Sprint quarter final during the FIS Nordic Ski World Championships on February 23, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Samtidigt som Grate åkte vidare i semifinal var Taugböl förkrossad. Taugböl tävlar bara i sprint på VM, vilket gjorde det norska lägret än mer ilskna. Tränaren Arild Monsen gick på torsdagskvällen till en ny attack mot Sverige.

– Han är förtvivlad och ledsen. Det är en tävling för honom här, det här var hans VM. Jävla svenskar alltså… De åker där, det är ju ingen plats. Det är lite ”part of the game”, men ja…, säger Monsen till Nettavisen.

LÄS MER: Norska jättechocken – stora stjärnan lämnar VM utan att ha gjort en enda tävling: ”Nu åker jag hem”

Gjorde illa handen i ilskan

Taugböl var nedstämd när han träffade media efteråt, och han menade att han inte kunde låta bli att tycka att det var märkligt att Grate inte fick några konsekvenser.

– Jag försöker att inte lägga någon energi på det, men det är klart att det är irriterande att man kan göra så och att det inte slås ner på något sätt. Det är tråkigt, säger han.

230223 Marcus Grate of Sweden after competing in the Men’s Cross Country Skiing Sprint quarter final during the FIS Nordic Ski World Championships on February 23, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Enligt Nettavisen så ska Taugböl tagit ut sin frustration på en dörr, och när han slog i den så gjorde han illa handen.

– Det var lite aggression som var tvunget att ta vågen någonstans. Det var en dörr i en bod som visade sig vara plywood och inte gips, säger han.

LÄS MER: Linn Persson får ta emot det prestigefulla priset efter underbara VM-succén: ”Så oerhört välförtjänt!”