Norske storstjärnans oväntade utbrott mitt under loppet – ilskan fångades i tv: ”De borde veta om det!”

Johannes Thingnes Bö gick mot segern i den totala världscupen.
Då rasade han – mot egna ledaren.
– Skärp dig!, skrek han plötsligt mitt under slutvarvet.

Johannes Thingnes Bö är den stora giganten inom herrarnas skidskytte, och har varit så under de senaste säsongerna. Men den här vintern har han fått oväntad konkurrens av stjärnskottet Sturla Holm Laegreid, som fått ett sensationellt genombrott då han kommit från ingenstans och blivit en av sportens allra största stjärnor.

Oväntade ilskan

De båda norska storstjärnorna gjorde i helgen upp om den totala världscupen, och inför söndagen så skiljde det bara en ynka poäng mellan de båda. Förutsättningarna var således enkla – första man över mållinjen i Östersund skulle ta hem den prestigefulla kampen, och det blev som väntat ett superdrama.

210321 Johannes Thingnes Bø of Norway celebrates at the finish of the Men’s 15 km Mass Start during the IBU Biathlon World Cup on March 21, 2021 in Östersund. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Det hela avgjordes först vid det sista skyttet, där Bö höll för trycket och efter bara en bom där, samtidigt som Laegreid hade två, så gick han ut med en halvminuts försprång före landsmannen och rivalen. Bö hade med andra ord över 30 sekunder till godo, men det visste han inte om, och när han åkte det sista varvet så fångade tv-kamerorna hur Bö var tokig på en norsk ledare.

– Skärp dig!, skrek han plötsligt.

”De borde veta om det”

Efteråt förklarade han varför, och det handlade alltså om att han inte fick någon information hur långt ner det var till Laegreid.

– Jag fick inget besked om hur många sekunder det var ner, och det borde tränaren veta om att jag vill veta. Så då var jag tvungen att skälla på han för att få svar, och det fick jag också, säger Bö till norska TV2, och fortsätter:

– Jag borde fått svaret med en gång, och det är de fullständigt klara över. Men i stundens hetta är det lätt att glömma. I deras värld så var väl allt klart för mig, men likväl så är det bra för mig att veta det också.

210321 Johannes Thingnes Bø of Norway competes in Men’s 15 km Mass Start during the IBU Biathlon World Cup on March 21, 2021 in Östersund. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Tränaren som fick ta emot de hårda orden, Egil Kristiansen, tog dock det hela med ro.

– Jag pratade med honom efteråt. Han hade inte fått reda på hur långt ner det var till Sturla. Normalt är Johannes ganska rolig och behärskad. Men det är kul att se att även han kan tända till, säger han.

LÄS MER: Sebastian Samuelssons klockrena känga till Björn Ferry(!) – efter stora tappet i helgen: ”Är viktigare…”

Få våra nyhetsbrev!