Norske stjärnans nya ord – bryter tystnaden efter hårda attacken mot egna landslaget: ”Jag blev uppläxad…”

Emil Iversen gick till hård attack mot Norge i OS.
Nu talar han ut.
– Jag blev uppläxad, säger han.

Emil Iversen har haft en tung säsong i längdspåren. Den norska stjärnan har inte fått mycket att stämma, och har verkligen inte gått att känna igen det här året.

Hårda attacken

Han är en av Norges allra främsta på herrsidan och fick tidigt en plats till spelen i Peking. Trots flera svaga resultat och formbesked innan årsskiftet fick han ändå åka till med OS, som blev en stor besvikelse.

Han lämnade visserligen Kina med ett silver i herrarnas stafett, men det som kom att hamna i fokus under hans tid i OS var den hårda attacken mot det egna landslaget.

220213 Emil Iversen of Norway after men’s cross-country skiing 4 x 10 km relay during day 9 of the 2022 Winter Olympics on February 13, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

Han blev, enligt egen utsago, lovad en plats till herrarnas 15 kilometer. När fyrmanna truppen sedan presenterades fanns inte hans namn med, vilket fick honom att verkligen vädra sitt missnöje i media. Bland annat sa han att det kändes som han fått en kniv i ryggen och att han tappat nästan allt förtroende för den norska ledningen.

Det har gått runt en månad sedan turbulenta tiden i Peking. Och med lite distans på det hela ser han nu annorlunda på situationen.

–  Det var tungt förstås. Man måste kunna lita på det som sägs och det är ganska viktigt i ett lag, säger han till TV2 och fortsätter:

”Fick några uppläxningar”

– Trösten är att det var rätt personer som fick åka, och det är bra. Som tur var tog jag inte någons plats. Jag tycker att det var rätt att jag inte gick 15-kilometern men problemet var vad jag fick höra.

Det var flera norska åkare som tog illa vid sig av Emil Iversens utspel. Och han menar att han efteråt fick höra ett och annat från den norska ledningen.

211204 Emil Iversen of Norway after competing in Men’s Cross Country Skiing 15 km Free Technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on December 4, 2021 in Lillehammer. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN

– Jag fick några uppläxningar och jag gjorde nog en del dumma saker. Jag bara har mig själv att skylla och kan inte sitta här och säga att jag har en dålig tränare eller att det har varit dåligt att vara med i laget, säger han.

Om sin form den här säsongen säger han så här:

–  I år har ingenting gått vägen, helt enkelt. I år känner jag att efter det började trubba lite i december så har det inte varit någon respons i kroppen. Det är en dålig känsla, att känna att man inte känner igen sin egen kropp. Jag har kanske hamnat lite för mycket i det tuffa och jag har inte klarat av att genomföra mina pass som jag vill, säger Iversen

LÄS MER: Jens Burmans jättesågning – ställer sig bakom Calle Halfvarssons kritik: ”Det måste finnas något jävla…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!