Norske stjärnan dömer ut Sverige fullständigt – efter oväntade utspelet: ”Jag blir överraskad av det…”

Jens Burman tycker att man kan kräva svensk medalj i herrstafetten.
Nu svarar Norge och dömer ut svenskarna helt.
– Jag blir överraskad om Sverige tar medalj, säger norska stjärnan Sjur Röthe till Sportbladet.

Norge har fullständigt dominerat skid-VM på herrsidan hittills och är nu stor guldfavorit inför fredagens herrstafett. I onsdags tog norrmännen en mycket imponerande medaljtrippel på 15 kilometer fritt när man helt knäckte ryssen Alexander Bolsjunov.

Svenska utspelet

För svensk del gick det också, även om man var en bra bit efter medaljstriden, när Jens Burman kom åtta och VM-debutanten William Poromaa slutade nia. Efter loppet kom sedan Burman med ett oväntat utspel att man ska kunna kräva svensk medalj i fredagens herrstafett.

Jens Burman, skidor
210223 Jens Burman of Sweden poses for a portrait at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team during of the FIS Nordic Ski World Championships on February 23, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0075

Ord som till och med överraskar svenske längdchefen Anders Byström.
– Jag kräver inte medalj, men jag tycker absolut att vi har chansen. Klart att alla som har sett de här VM-tävlingarna vet att RSF (Ryssland) och Norge är jättefavoriter, men jag tycker ju att det är öppet bakom dem, säger han till Sportbladet.

GUIDE: Allt du behöver veta om skid-VM 2021: TV-tider, komplett schema och resultat

”Blir överraskad”

Norske stjärnåkaren Sjur Röthe blir ännu mer förvånad över Burmans utspel. När han dömer ut Sveriges chanser till medalj helt och hållet.
– Okej… Det ska ju mycket till om ni ska slå Norge i alla fall. Som det ser ut nu är Norge solklar favorit, sedan har ryssarna ett par åkare som är otroligt starka. Jag tror verkligen att Norge och Ryssland tar guld och silver, sedan finns det ju en medalj kvar att slåss om och jag tycker att Finland har många bra åkare. Sverige kanske kan bli trea, men jag blir lite överraskad när jag hör det, det blir jag, säger han till kvällstidningen.

Sjur Röthe, Norge
210303 Sjur Røthe of Norway after the Men’s Cross Country Skiing 15 km Free Technique the FIS Nordic Ski World Championships on March 3, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0092

Efter Norge och Ryssland ser Röthe faktiskt Finland som en större utmanare till bronset än Sverige i dagsläget och med tanke på vad svenskarna visat under skid-VM hittills.
– Ja, så som det ser ut nu med två ganska lätta sträckor i klassisk stil och sedan två avslutande i skejt. De har en stark avslutare i (Joni) Mäki, säger norrmannen i intervjun.

Norsk dominans

Konkurrensen i norska herrtruppen är brutal och Sjur Röthe har i dagsläget inte lyckats ta en VM-medalj än. När Norge har dominerat på prispallarna i Oberstdorf och vunnit hela 9 av 12 medaljer på herrsidan, fördelat på sex olika åkare.

De svenska herrlaget väntar fortfarande på den första VM-medaljen i mästerskapet. Fredagens stafettlopp kan nog bli deras bästa chans till medaljjubel.

Vad tror du om Sveriges chanser i herrstafetten? Dela artikeln och berätta mer!

LÄS MER: Stjärnornas enorma kritik – Hanna Öberg rasar efter upptäckta bilderna i vallaboden: ”Det är förfärligt”

Få våra nyhetsbrev!