Norske expertens dom – rädslan efter Therese Johaugs och Maiken Caspersen Fallas avsked: ”Jag fruktar att…”

Två av Norges allra största har lagt av.
Då fruktar längdexperten Petter Skinstad att Norge kan få problem.
– De kan bli för bekväma, säger han.

Längdveteranerna Therese Johaug och Maiken Caspersen Falla har meddelat båda två att de slutar med sin elitsatsning. En tung smäll för Norge, då duons meritlista inte går att snacka bort.

Expertens dom

Therese Johaug har över 80 stycken segrar i världscupen, och lagkamraten Caspersen Falla har varit en av världens bästa sprinters de senaste tio åren. Ett stort hål för Norge att fylla inför nästa säsong.

211128 Therese Johaug of Norway after the women’s 10 km pursuit during the FIS Cross-Country World Cup premiere on November 28, 2021 in Ruka. Photo: Tomi Hänninen / BILDBYRÅN

Den norske experten Petter Skinstad ser på framtiden med skräckblandad förtjusning, och spår två olika scenarion framåt.

– Jag är väldigt spänd på vem som tar upp handsken och gör det hårda arbetet på det norska landslaget. Två saker kan hända, säger experten och fortsätter:

”Vi har välsignats…”

– Antingen blir det ett kollektivt lyft eftersom alla visar ett större ledarskap, eller så hamnar de mittemellan där ingen tar ansvar och ligger bakom. De kan bli för bekväma vilket gör att de inte reser sig.

Det är en oviss säsong som väntar för norsk ländåkning.

– Jag hoppas på ett kollektivt lyft, men fruktar att de kan famla i blindo en säsong eller två, fortsätter Skinstad.

Nya utmaningar väntar för Norge, som haft flera bra åkare både på dam- och herrsidan de senaste tio åren.

– Vi ser verkligen att generationsväxlingen slår igenom på damsidan. Vi har välsignats med åkare, både kvinnor och män, födda runt 1990 som har varit bra i 10-12 år, säger Petter Skinstad.

LÄS MER: Storstjärnan Maja Dahlqvists tokilska – sågar rivalen längs med fotknölarna: ”Det är inte friskt”

Få våra nyhetsbrev!