Norskans stora vädjan inför VM – efter jättebråket med Linn Svahn: ”Det får man lov att hoppas”

Hon hamnade i ett stort bråk med Linn Svahn.
Nu vädjar Lotta Udnes Weng till juryn inför VM.
– Så att man kan undvika sådana situationer, säger hon.

Det var efter sprinten på hemmaplan i Falun som Linn Svahn, som sedermera gick och vann sprinten, hamnade i ett stort bråk med den norska sprintspecialisten Lotta Udnes Weng. Det var i kvartsfinalen som de båda ställdes mot varandra, och norskan menade att Svahn klev in framför henne på upploppet, och på så sätt hindrade hennes framfart.

”Har inte pratat med henne”

Svahn gick vidare, Weng åkte ut – och efteråt var reaktionerna starka. Weng menade till och med att hon var så ilsken att hon funderade på att slå till Svahn, som dock tog det hela med ro och som klarade sig undan något disciplinärt straff, och alltså vann tävlingen. Efter bråket så har diskussionerna varit stora inom skidvärlden, och Fis har till och med öppnat för att ändra reglerna kring vilket spår man ligger i på upploppen till nästa säsong.

210130 Linn Svahn of Sweden speaks to media after the Women’s Cross Country Skiing 10 km Mass Start Classic Technique during the FIS Cross-Country World Cup on January 30, 2021 in Falun. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

På torsdagen är det dags för nästa sprint, då när VM har premiär på riktigt. Under tisdagen fick Udnes Weng frågor om Linn Svahn-incidenten, och hon berättade då att hon och Svahn inte pratat ut om bråket.

– Jag har inte pratat med Linn efter det, säger Lotta Udnes Weng.

Vädjar till juryn

Dessutom så vädjar nu Udnes Weng om att juryn är hårdare den här gången, till skillnad mot världscupen i Falun. Juryn har dock efter tävlingen försvarat sitt beslut, som de fortfarande menar var rätt.

– Om juryn kommer att vara strängare vet jag inte. Men det får man ju lov att hoppas. Så att man kan undvika sådana situationer, säger hon.

210131 Linn Svahn of Sweden at the price ceremonies after the the Women’s Cross Country Skiing Sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on January 31, 2021 in Falun. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Det står redan klart att VM-sprinten tvingas flyttas, från samma dag men några timmar tidigare. Detta på grund av den höga temperatur som drivit in i Oberstdorf. I veckan väntas det vara över 15 grader varmt när tävlingarna avgörs, men tack vare den tidigarelagda starten så hoppas arrangören slippa den värsta värmen.

LÄS MER: Norska jätteilskan redan inför(!) skid-VM – riktar nu stor kritik: ”Jag tar nu bort fokuset från medaljerna”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!