Norska uppgifter: Johannes Kläbos oväntade drag – byter landslag

.

Han har varit världens bästa sprinter.
Nu ändrar Johannes Hösflot Kläbo sitt upplägg helt inför kommande säsong.
Enligt norska uppgifter byter norrmannen landslag för att kunna konkurrera på distans. 

Johannes Kläbo har de två senaste säsongerna enbart tillhört Norges sprintlandslag – och han har gjort det med stor framgång.

Byter landslag i Norge

22-åringen har vunnit både VM- och OS-guld i distansen – men nu kommer en rejäl förändring i upplägget.

Enligt uppgifter från norska TV2 så kommer Kläbo nu lämna sprintlandslaget för att i stället delta i det som kallas ”allroundlandslaget”, det för att kunna konkurrera än mer på distanssträckorna.

Kläbo ska ha velat ingå i den träningsgruppen redan för två år sedan, men den norska ledningen beslutade då att han skulle vara i sprintgruppen.

Men nu verkar både den norska ledningen och Kläbo själv anse att det är dags att gå vidare.

”Ett naturligt steg”

En stor anledning till bytet ska vara att Kläbo anser att en av hans största konkurrenter Alexandr Bolsjunov är starkare på just distans, och Kläbo ska nu vilja nå upp till samma nivå.

– Det är ett naturligt steg för honom. Han har varit världens bästa sprinter de senaste säsongerna, men har utvecklats på distansgrenarna, trots att han vunnit både Tour de Ski och världscupen, säger TV2:s längdexpert Petter Soleng Skinstad.

I ”allroundlandslaget” kommer Kläbo att dagligen få träna med distansexperter som Martin Johnsrud Sundby, Sjur Röthe och Hans Christer Holund.

Johannes Hösflot Kläbo har, under sin hittills korta karriär, redan hunnit med tre VM-guld och tre OS-guld, samtliga i sprint, sprintstafett och och stafett.

Dela för att säga vad du tycker om det här!