Norska stjärnornas helt ärliga ord om lagkamraten – efter profilens blytunga tid: ”Jag tycker synd om henne”

Therese Johaug och Maiken Caspersen Falla har slutat.
Den största norska, aktiva stjärnan, Heidi Weng, saknas fortfarande.
– Jag tycker synd om henne, säger Ragnhild Haga.

Det har hänt en hel del inom det norska längdskidlandslaget den senaste tiden. Två av de absolut största stjärnorna – Therese Johaug och Maiken Caspersen Falla – har numera slutat, och lämnar således ett stort hål inom såväl distans som sprint.

”Synd om henne”

Dessutom så saknas ytterligare en av Norges allra största stjärnor, och det är tydligt att det påverkar landslaget. Nu går nämligen flera av skidlandslagets största stjärnor ut och öppet visar sitt stöd för Heidi Weng, som alltjämt saknas när Norge nu startar upp sina läger inför kommande säsong.

220103 Heidi Weng of Norway is interviewed after competing in women’s 10 km mass start on January 3, 2022 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Weng fick corona precis inför OS, och missade således samtliga tävlingar under mästerskapet. I mars kom nästa bakslag i form av en hjärnskakning, och nu, tre månader senare, är hon fortfarande inte tillbaka i träning.

– Jag tycker väldigt synd om henne. Hon har haft väldigt mycket motgångar på kort tid, säger Ragnhild Haga.

”En svår situation”

Heidi Weng tycks, enligt Haga, ha en bit kvar till formen, då hon haft svårigheter i vardagen.

– Jag har snackat mycket med Heidi. Det enda ljuspunkten är att det verkar gå bättre i vardagen. Jag har sagt till henne att hon är så lättränad, så om hon bara kommer igång litegrann under sommaren och hösten, så är jag inte orolig för hennes fysiska form. Det är bara att bli helt frisk och snabb, så får vi se en stark Heidi Weng till vintern, säger hon.

220220 Ragnhild Haga of Norway competes in women’s cross-country skiing 30 km during day 16 of the 2022 Winter Olympics on February 20, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

Även Tiril Udnes Weng uttrycker sitt stöd.

– Det är en svår situation och väldigt tråkigt för Heidi, säger hon, och fortsätter:

– Jag tror nog att hennes fysiska form är ganska bra, så nu måste bara huvudet komma på plats. Jag tror att hon kommer att åka fort i vinter. Det viktigaste är att hon kommer igång någon gång under sommaren, men det tror jag helt säkert att hon gör.

LÄS MER: Oväntade uppgifter: Loui Eriksson ville hem till SHL – men nobbades av toppklubben: ”Vi har satt truppen”