Norska stjärnans oväntade jättehån mot Stina Nilsson(!) – efter mardrömmen: ”Jag sa det i telefonen”

Norska skidskyttestjärnan Ingrid Landmark Tandrevold vann säsongens sista världscuptävling.
Nu avslöjar hon det hemliga dramat – som även inkluderar ett hån mot Stina Nilsson.
– Jag fick åka till sjukhuset i Östersund, jag var så otroligt dålig, säger norskan i podcasten ”Kant ut”.

När skidskyttesäsongen avslutades i Östersund tidigare i år var stjärnåkaren Ingrid Landmark Tandrevold i storform och plockade både en tredjeplats och karriärens allra första världscupseger. Men bakom kulisserna utspelade sig en total mardröm.

Mardrömmen

För veckan innan när världscupen var i tjeckiska Nove Mesto hände det som inte fick händ för norskan. Landmark Tandrevold är glutenintolerant och fick på något sätt i sig en rejäl mängd gluten utan hennes vetskap.
– Det är kris om jag får i mig gluten, jag är diagnostiserad med celiaki och fick extrema smärtor i magen. Jag kunde inte sova eller äta. Jag körde tre lopp i Nove Mesto på ren sportdryck, banan och lite ris. Jag är väldigt skeptisk till mediciner i vanliga fall men nu sa jag bara: ”Ge mig smärtstillande!”, berättar Tandrevold i sin egen podcast ”Kant ut”.
– Jag stod och grät på inskjutningen, jag kände att jag inte kommer att kunna starta. Det gick överraskande bra men jag hade inte energi att prestera på skyttevallen.

Norge, skidskytte
210221 Ingrid Landmark Tandrevold and Tiril Eckhoff of Norway celebrate after the Women’s 12,5 km Mass Start during the IBU Biathlon World Championships on February 21, 2021 in Pokljuka. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0082

Efter den skräckhelgen åkte norska skidskyttelandslaget direkt till Östersund för säsongensavslutningen. Och hennes situation skulle bara bli värre.
– Det var en väldigt viktig helg för mig men allt blev värre under resan till Östersund, jag testade att äta men det gick inte. Jag var så otroligt dålig. Vi åkte till sjukhuset i Östersund för att kolla så att det inte var någon stor infektion i kroppen. Resten av veckan fick jag bara äta mat som var mjuk, bebismat. Jag stod med en stavmixer och mixade allt, säger 24-åringen i podden.

Hånar Stina

Men trots mardrömsuppladdningen kunde Landmark Tandrevold ändå ta sig samman och kriga sig till en tredjeplats i sprinten. Men på den efterföljande jaktstarten misslyckades hon helt – och här drar hon till med ett högst oväntat hån mot Stina Nilsson för att beskriva hur dåligt det gick.
– Det var extremt mycket vind och jag klarade inte av det. Jag hade ju bara ätit puré också. Jag sa i telefonen: ”Jag är världens sämsta skidskytt, jag blev slagen av Stina Nilsson”. Det var kris, säger norskan.

Stina Nilsson, skidskytte
210319 Stina Nilsson of Sweden at zeroing ahead of Women’s 7,5 km Sprint during the IBU Biathlon World Cup on March 19, 2021 in Östersund. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0084

Men även det här lyckades hon vända på och i avslutande masstarten kom så karriärens allra första världscupseger.
– Sedan var det dags för sista tävlingen, masstarten. Och det är en riktig klassiker, att när man har bekymmer som är större än skidskytte så presterar man på tävling. Jag har jobbat så extremt hårt i så många år och sen vinner jag min första tävling när jag är på botten, det är helt sjukt faktiskt, säger hon i podcasten.

Vad tycker du om det här onödiga hånet från norskan? Dela artikeln och berätta din åsikt!

LÄS MER: BOMBEN: Therese Johaugs nya satsning – kan nu tävla i sommarens OS(!): ”Dykt upp en chans…”

Få våra nyhetsbrev!