Norska stjärnans ilska – går till stenhård attack mot Sverige efter beslutet: ”Jag är inte så omtyckt…”

Lotta Udnes Weng diskades efter kvartsfinalen.
Då går norskan till stenhård attack mot Sverige.
– Jag har en känsla av att Sverige inte gillar mig, säger hon.

Sprinttävlingen i Falun blev en storartad succé för Sverige. Jonna Sundling var totalt överlägsen hela vägen från prologen till final, där hon vann med hela åtta sekunder ned till tvåan.

Norska ilskan

Det var Jonna Sundlings andra världscupsseger den här säsongen, och har tagit båda efter stora uppvisningen i OS för knappt en månad sedan. Hon var inte den enda svenskan i final. Även Maja Dahlqvist var där och slutade trea på pallen.

Däremot hade svenskan aldrig givits chansens att ta en tredjeplats om det inte hade varit för att norskan Lotta Udnes Weng blev diskvalificerad efter kvartsfinalen.

220210 Lotta Udnes Weng of Norway competes in women’s cross-country skiing individual 10 km during day 6 of the 2022 Winter Olympics on February 10, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Sprinten avgjordes i klassisk stil, och domarna ansåg att Weng körde fristil under den första utslagstävlingen. På grund av att hon hade ett gult kort sedan tidigare blev hon därmed diskad – och platsen gick i stället till Maja Dahlqvist som inte räckte till i kvartsfinalen.

Efter loppet går Lotta Udnes Weng till hård attack mot Sverige.

– Jag är lite förbannad egentligen. Jag har en känsla av att Falun och Sverige inte gillar mig, säger hon till SVT Sport.

”Orättvist behandlad”

Direkt efter beskedet visste hon inte vad hon hade gjort för fel.

– Jag har egentligen inte fått något besked på vad som hände, har bara läst att mitt namn är struket. Jag ringde Tiril och frågade och då såg jag något filmklipp. Det verkar som att jag tagit något extra skejtskär i sista backen. Det är väl det det handlar om, säger hon och fortsätter:

– Jag känner mig lite orättvist behandlad i fjol och nu händer samma igen. Jag ska inte vara för hård, för jag har säkert gjort något dumt. Men att det ska påverka resultatet har jag svårt att tro.

Foto: Bildbyrån

Det är inte första gången Weng får ett domslut, som hon tycker är emot henne. Hon menade att Linn Svahn borde åkt ut för en incident mot henne förra säsongen, men då domarna valde att inte agera.

– De var tuffa mot mig i fjol när jag blev påkörd av Svahn och då blev det inga konsekvenser. Och nu det här i dag. Då är det lätt att tro att man inte är så omtyckt. Men jag har säkert gjort mig förtjänt av det. Jag kan vara en idiot emellanåt, säger Lotta Udnes Weng.

LÄS MER: Jonna Sundlings makalösa kross: Vinner damernas sprint i överlägsen stil – dubbelt svenskt på pallen

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!