Norska stjärnan tvingas lämna bara dagen innan Tour de Ski – Therese Johaugs släkting(!) ersätter

Norska stjärnan tvingas lämna bara dagen innan Tour de Ski – Therese Johaugs släkting(!) ersätter

Bara dagen innan Tour de Ski.
Då tvingas den norska truppen till en stor förändring.
Stjärnan Lotta Udnes Weng lämnar – och ersätts av Therese Johaugs släkting, Magni Smedås.

På lördagen startar äntligen Tour de Ski. Men i det norska lägret har det varit allt annat än frid och fröjd inför tävlingarna.

Ny förändring i truppen

Under torsdagen stod det klart att man, på herrsidan, tvingas stryka ett av de starka namnen. Det när Sindre Björnestad Skar på grund av en förkylning tvingades kasta in handduken.

191207 Therese Johaug of Norway after the women’s skiathlon during the FIS Cross-Country World Cup on December 7, 2019 in Lillehammer. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Som ersättare kallades superdoldisen Jan Thomas Jenssen, som bara gjort två världscuptävlingar och som bäst placerat sig som 52:a(!), in. Nu tvingas man även till förändringar på damsidan.

Johaugs släkting ersätter

Stjärnan Lotta Udnes Weng har även hon drabbats av en förkylning och tvingas nu ställa in sin medverkan. Hon ersätts av doldisen Magni Smedås.

191207 Magni Smedås of Norway after the women’s skiathlon during the FIS Cross-Country World Cup on December 7, 2019 in Lillehammer. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Smedås gjorde sin överlägset bästa världscupplacering i mitten av december då hon slutade åtta i Davos fristil. Men hon är en doldis i sammanhanget, och är annars mest känd för att vara syssling med Therese Johaug(!).

– Förut tränade vi en del ihop, men vi gör inte det längre eftersom jag bor i Lillehammer nu och hon i Oslo. Men Therese har alltid varit en stor förebild för mig, sa Smedås till Expressen efter tävlingarna i Davos.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!