Oväntade uppgifter: SHL-klubben vill skrällvärva – jagar toppkonkurrentens lagkapten(!)

Oväntade uppgifter: SHL-klubben vill skrällvärva – jagar toppkonkurrentens lagkapten(!)

Linus Johansson har utgående kontrakt.
Nu jagas han av ligarivalen Rögle, enligt HockeyNews.
– Jag har inga kommentarer, säger Rögles sportchef Chris Abbott till sajten.

Linus Johansson gör sin andra raka säsong i Färjestad. Förra säsongen anslöt han från Djurgården, och belönades med ett ”A” på bröstet.

Jagas av SHL-klubbar

Den här hösten har Johansson varit lagkapten för ett Färjestad som gått riktigt stark. Och även Johansson har fått rejäl fart på poängproduktionen.

191116 Färjestads Linus Johansson pratar med Domare Andreas Harnebring under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Färjestad den 16 november 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Centern har gjort 16 poäng på 25 matcher – men sitter samtidigt på ett utgående kontrakt. Enligt HockeyNews saknas det inte intresse från ligakonkurrenterna.

”Är en bra spelare”

Sajten skriver att Rögle, som inledde säsongen strålande men tappat lite mark i tabellen på sistone, nu jagar sin toppkonkurrents lagkapten.

– Jag har inga kommentarer. Linus (Johansson) är en bra spelare, men jag vill inte prata om spelare i andra lag, säger Chris Abbott.

191121 Färjestad Linus Johansson jublar efter 1-3 under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Färjestad den 21 november 2019 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Sajten skriver även att det pågår diskussioner mellan Johansson och Färjestad, men de ska vara långt ifrån överens. Linus Johansson har tidigare, förutom Färjestad, representerat Mora och Djurgården – och totalt gjort 82 poäng på 167 SHL-matcher.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!