Norska rivalens utspel mot Stina Nilsson – lämnar stenhårt löfte till svenskorna

Stina Nilsson och Maiken Caspersen Falla är bittra rivaler i sprintspåret.
I vinter väntar nya dueller, men då kommer en stor skillnad märkas av.
Norskan konstaterar att duellerna blir betydligt brutalare.

Stina Nilsson och Maiken Caspersen Falla har varit stora rivaler i sprintspåren. Fjolårssäsongen slutade med norsk seger i den totala sprintcupen, men på OS var det Nilssons tur

Vann OS-guld

Svenskan dominerade i sprinten och körde hem OS-guldet i Pyeongchang. Ett guld som var Nilssons första i OS-sammanhang någonsin.

Foto: Bildbyrån

I vinter väntar nya dueller i den tuffa skidsporten mellan Falla och Nilsson. Det svenska längdlandslaget är just nu i Härjedalen och laddar inför säsongsstarten i Bruksvallarna medan Norge befinner sig i italienska Van Senales.

Vinterns batalj lär bli stenhård mellan de två åkarna – och Caspersen Falla är beredd på hårda närkamper.

Foto: Bildbyrån

I en intervju med norska TV2 säger norskan att hon, och hennes norska landslagskollegor, är alldeles för tunna i spåren. Dessutom passar hon på att avge ett löfte om att det blir skillnad i vinter.
– Sprint är ingen tävling i artighet, säger Falla och fortsätter:
– Jag tycker att vi norskor inte varit tuffa nog. De gånger vi inte lyckats har vi haft en tendens att kvida och klaga på utlänningarna.

Utspelet mot svenskorna

Under den sista helgen i november väntar konkurrenternas första möte för säsongen. Sprintduellen avgörs då traditionsenligt i finska Ruka för att veckan efter tas vidare till Lillehammer.

Foto: Bildbyrån

Sprinttävlingarna innebär många närkontakter och små marginaler, vilket ofta leder till att någon kan ramla.

Det får Falla att medge att svenskarna, och övriga icke-norska åkare får se upp för norskornas betydligt tuffare tag i vinter.
– Utlänningarna knuffas och använder armbågarna. Vi måste sluta se oss själva som offer. Vi måste strama upp oss själva och bli tuffare. Så länge ingen blir diskvalificerad så håller vi ju oss inom reglerna, säger Maiken Caspersen Falla till norska TV2.

Dela för att visa ditt stöd för Stina Nilsson i vinter!

LÄS MER: Norska mardrömmen inför premiären: Therese Johaug separeras från lagkamraterna

Svenske skidprofilen drabbad av stroke: ”Det var skarpt läge”