Norska rädslan – veckor innan skid-VM: ”Det är helt extremt!”

De svenska sprintåkarna har dominerat i vinter, någonting som har gett eko.
Norge, och sprintstjärnan Maiken Caspersen Falla, fruktar svenskorna inför skid-VM i Seefeld.

Det svenska längdlandslaget är i storform till skid-VM i Seefeld som inleds i februari. Inte minst efter det stora styrkebeskedet förra helgen.

Storsuccé för Sverige

I sprinttävlingarna i Dresden tog svenskorna, med Stina Nilsson i spetsen, samtliga pallplatser. När det dagen efter var dags för lagsprinten kom Sverige på första- och andraplats.

Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån

Maiken Caspersen Falla är Norges främsta hopp i sprintspåren. Norskan har bara tagit en pallplats på sju lopp och inför VM fruktar hon nu en svensk dominans.
– Det är helt extremt hur mycket bättre svenskarna är, säger hon till NRK och fortsätter:
– Jag känner att kroppen är lett och svarar bra. Samtidigt märker jag att jag är alldeles för dålig på att köra i hög fart.

Norge fruktar Sverige

En som också är orolig över den svenska dominansen till VM är experten och den förre åkaren Fredrik Aukland.

Han tror fortfarande på medaljchans för Falla, men menar samtidigt att svenskorna är stora favoriter till de ädla medaljerna.
– Hon måste höja sig från nivån hon har hållit så här långt i år. Samtidigt har de svenska damerna dominerat i sprinten och det är en situation vi inte är vana vid, säger han till NRK.

Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Skid-VM i Seefeld, Österrike, hålls mellan den 19 februari och 3 mars 2019. Det senaste världsmästerskapet blev något av en besvikelse för svensk del där det slutade med två silver och två brons.

Till årets mästerskap har många svenskor visat storform – och mycket talar för att det blir ädlare medaljer för svensk del i år.

Dela om du ser fram emot skid-VM!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/pAnRKgMQCljBCeUvTvECybTsznbtHQAGbF6FvaUDePx3qmVRsbwOSNoa2sJgi3K8?autoplay=1&endtime=&loop=1&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=1&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Stina Nilsson ryter ifrån – efter kommentarerna på bilden

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);