Norska landslagstränarens utspel – veckor innan skid-VM: ”Vi blir pissade på!”

Med bara veckor kvar till skid-VM i Seefeld ser det inte något vidare ljust ut för svensk herrskidåkning.
Men i Norge ser det likadant ut, någonting som får den norske landslagstränaren Eirik Myhr Nossum att visa uppgivenhet inför mästerskapet.
– Vi blir pissade på, säger han till VG.

Svensk längdskidåkning på herrsidan har sett gladare dagar. Den här säsongen har herrarna endast tagit en pallplats i form av Calle Halfvarsson och möjligheterna till medaljer på VM ser på förhand ut att vara små.

Oron i Norge

Men det är inte bara den svenska herrskidåkningen har problem. Något mer oväntat är det samma problem i Norge, där formen inte är på topp.

Emil Iversen. Foto: Bildbyrån

Trots att de norska åkarna tagit mängder av pallplatser i vinterns världscuptävlingar har resultaten på de klassiska distanserna inte varit något att fira.

Varnar för finländaren

Emil Iversen är ett av de största hoppen på herrsidan för Norge i VM, och på de norska mästerskapen vann han loppet över 15k klassiskt. Efter loppet konstaterar han, och förbundskaptenen Eirik Myhr Nossum, at de norska åkarna trots allt ligger långt efter världseliten.
– Jag tycker att jag gjort det bra i de klassiska grenarna i år. Men alla vet att det finns en som varit bättre och det är Livo Niskanen. Han var best i Lahtis, bäst i Pyeongchang och han är bäst nu, säger Iversen till VG.

Herrarna inleder skid-VM i Seefeld den 20 februari på eftermiddagen med kvalet till loppet över 10km klassisk stil.

Utspelet: ”Blir pissade på”

När tävlingarna avgjordes i estniska Otepää använde det norska landslaget herrarnas 15km-distans som en värdemätare till vilka som kommer få åka till VM.

Eirik Myhr Nossum. Foto: Bildbyrån

Den bästa norska åkaren var hela 45 sekunder efter finländaren Niskanen, ett resultat som inte imponerar på Nossum.

Han konstaterar att de norska åkarna måste höja sig om man ska kämpa om medaljer.
– Det är svårt att säga någonting annat än att vi blir pissade på när vi blir slagna med 45 sekunder i Otepää. Men placeringarna är i alla fall bra, säger Nossum.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Therese Johaugs känga till Charlotte Kalla – efter SM-floppen

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);