Norska kritiken mot svenska skidlandslaget – efter nya beskedet om Frida Karlsson(!): ”Det blir bara galet”

Frida Karlsson stoppas från tävling – igen.
Nu kommer norsk kritik mot det svenska skidlandslaget.
– De måste hålla henne i nackskinnet, säger den förre landslagschefen Vidar Löfshus.

Att Frida Karlsson har potentialen att utmana de allra bästa i världen finns det inga som helst tvivel om. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit hävda sig på två världsmästerskap, och hon anses av många vara den som är närmast att bryta Therese Johaugs oerhörda dominans.

Stoppats från tävlande

Men Karlsson har samtidigt haft stora problem med skador och hälsan under de senaste säsongerna. Efter att ha genomfört en hälsokontroll som landslagstränarna såg varningstecken i så missade hon stora delar av säsongen 2019, och förra veckan tvingades hon ännu en gång stå över tävlingar i Trollhättan, på rullskidor, på grund av överbelastning.

Frida Karlsson, skidor
210110 Frida Karlsson of Sweden after the women’s 10km cross-country skiing free technique mass start on January 10, 2021 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0112

Landslagsledningen menar att det nuvarande tävlingsstoppet inte är någonting att oroa sig över, och att de flesta åkare hamnar ”på rött” någon gång under sommaren och den tidiga hösten. Men i Norge är man inte lika övertygade, och nu kommer hård kritik mot det svenska skidlandslaget.

Norska kritiken

Det är den förre landslagschefen Vidar Löfshus, som numera är expert för Viaplays sändningar i Norge, som riktar kritik mot ledarna i Sverige.

– Hon tränar ju väldigt bra och är stundtals i kalasform. Sen går det en månad och så smäller det. Sen är hon i superform, sen blir det galet igen. Det är ju tränarna och de som är närmast henne som måste hålla henne i nackskinnet i så fall, säger Löfshus, enligt Expressen.

210107 Frida Karlsson of Sweden in the mixed zone after at a training session on day 7 of Tour de Ski on January 7, 2021 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Löfshus menar att Karlsson har potentialen, men att hon hittills inte riktigt levt upp till det.

– Om hon håller sig skadefri och frisk så är hon ju bra, men jag tycker mig se en tendens att hon ofta går in i väggen. Jag hoppas att hon får ordning på problemen, säger han.

LÄS MER: Stjärnornas öppna besvikelse – riktar nu stor kritik mot egna landslaget: ”Jag blev chockad”

Få våra nyhetsbrev!