Norska jättesågningen av Charlotte Kalla: ”Det är inget tvivel”

I vinter väntar en ny kamp mellan Charlotte Kalla och Therese Johaug. 
Men i Norge verkar det inte bli mycket till kamp.
Enligt norska experter har Kalla inte en chans – om Johaug inte blir skadad.

Therese Johaug är tillbaka i skidspåren efter den lång dopningavstängningen. I rullskidsloppet Lysebotn Oppp tidigare i somras möttes Charlotte Kalla och Johaug för första gången och där kom det en rejält styrkebesked.

Kalla döms ut i Norge

Johaug var överlägsen och vann vann nästan två minuter före Charlotte Kalla som körde in på andraplatsen. I vinter väntar nya dueller, men enligt norska experter blir det ingen vidare spänning.

Foto: Bildbyrån

SportExpressen har pratat med fyra norska experter vilka alla dömer ut Kalla mot Johaug i vinter. Experterna ger Kalla 20 procent ner till noll procents chans att slå den 30-årige norskan i världscupen

– Det är inget tvivel om vem som var bäst av de två senast de tävlade mot varandra – och inget talar för att styrkeförhållandet har förändrats, säger experten Petter S Skinstad på norska TV2 till SportExpressen.

– För att Charlotte Kalla ska bli VM-drottning krävs det att norskorna, speciellt Johaug, blir förföljda av sjukdom och olycka, fyller krönikören Birger Löfaldli på Adresseavisen.

Foto: Bildbyrån

De svenska åkarna inleder traditionsenligt med tävlingarna i Bruksvallarna i mitten av november. Men det stora målet ligger i januari.

Då avgörs VM i Seefeld, vilket har fått flera av de svenska stjärnorna att lägga om säsongen. Stina Nilsson och Charlotte Kalla kommer exempelvis inte köra Tour de Ski då de i stället ställer in allt fokus på VM.

”Tror inte det räcker”

Kalla har varit känd för att toppa formen på stora mästerskap, någonting som visade sig i februari. På OS i Pyeongchang vann hon ett guld och tre silver.

Foto: Bildbyrån

Den gången fanns inte Johaug med men till VM i Seefeld är hon tillbaka. Likt väl som i världscupen tror de norska experterna att det kommer krävas någonting extra för att bli VM:s stora drottning

– För att Kalla ska bli VM-drottning måste hon leverera guld i sprint. Men jag tror ändå inte det räcker. Och i sprint har väl Sverige en större favorit i sitt lag?, säger skidreportern Camilla Vesteng på VG till SportExpressen.

Dela för att visa ditt stöd för Charlotte Kalla i vinter!

LÄS MER: Stefan Holms ilska mot Patrik Sjöberg – efter utspelet mot sonen Melwin