Norska jättebråket med Finland(!) efter största fiaskot på 16 år – var i tårar efter mål: ”Hon skrek fuck you”

Sämsta norska OS-sprinten på 16(!) år.
Dessutom så hamnade Lotta Udnes Weng i ett stort bråk – med finska Jasmi Joensuu.
– Hon skrek ”fuck you” till mig, säger norskan.

Som väntat så blev OS-sprinten ett rejält drama, med mängder av omtalade situationer. Finalen var dock skonad från krascher och fysisk dramatik, då Jonna Sundling tidigt gjorde ett ryck som ingenting kunde svara på, och vann guld, samtidigt som Maja Dahlqvist kom tvåa och alltså vann silver.

Bråket med finskan

Men i kvartsfinalerna var det desto värre. Finskan Jasmi Joensuu inledde offensivt och starkt, när hon plötsligt tappade mark i en backe. Hon hade fått staven pååkt av norskan Lotta Udnes Weng, och när finskan väl åkte i mål – långt efter alla andra – så gjorde hon det otröstlig, med tårar i ögonen. Udnes Weng straffades inte för situationen, som klassades som en ”race incident”, men Joensuu var inte glad efteråt.

Foto: Discovery

Joensuu grät när hon mötte pressen, och menade att det hon tävlat och sett fram emot hela livet förstördes, bara för att en norska var för ivrig fram i backen.

– Jag fick en bra start. Skidorna var bra och jag ville gå på insidan på en uppförsbacke, men då kom den norska tjejen och bröt av min stav, säger hon till norska TV2, och fortsätter:

– Hon förstörde mitt lopp. Jag försökte göra mitt bästa, men någon ödelade det för mig. Det är sprint, och allt kan hända, men det gör ont att det hände just mig.

”Sa ’fuck you’ till mig”

Lotta Udnes Weng vittnar om att finskan var helt rasande efter målgång.

– Hon sa ”fuck you” till mig i målområdet, men jag tar på mig det. Jag försökte be om ursäkt, men ja, den ursäkten gick inte riktigt hem. Jag ska prova igen, säger hon.

220208 Tiril Udnes Weng of Norway looks dejected after competing in women’s cross-country skiing sprint semifinal during day 4 of the 2022 Winter Olympics on February 8, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Joensuu menar att hon kommer att förlåta Udnes Weng.

– Självklart, det är bara skidor och det finns viktigare saker i livet, men det gör bara ont nu, säger hon.

LÄS MER: Emma Ribom avslöjar nu – det sa hon till guldhjälten Jonna Sundling direkt efter målgång: ”Jag sa bara…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!