Norska ärkerivalens enorma hyllning till Charlotte Kalla inför säsongen

Norska ärkerivalens enorma hyllning till Charlotte Kalla inför säsongen

Charlotte Kalla är i absolut storform inför skidsäsongen.
Något som verkligen skrämmer norska ärkerivalen Marit Björgen.
– Charlotte ser väldigt stark ut, säger Björgen till Dagbladet i en rejäl hyllning till Kalla.

Hela världseliten i längdskidor tränar stenhårt just nu för den kommande säsongen. För det är ingen vanlig säsong. Återigen står vinter-OS för dörren och om mindre än sju månader invigs OS i Pyeongchang.

Som vanligt handlar det mesta om skiddrottningen Marit Björgen i förhandstipsen. Men alla blågula fans har all anledning att längta redan nu efter vinter-OS nästa år. För svenska hoppet Charlotte Kalla är i absolut toppform och har en imponerande sommar bakom sig.

Framförallt är det rullskidetävlingen i norska Lysebotn i juli som satt sina spår. Där utklassade Kalla sina norska rivaler Björgen och Heidi Weng fullständigt.

Och det har verkligen skrämt Björgen – som nu hyllar Kalla.
– Charlotte var överraskande stark uppför Lysebotn. Hon var inte så långt efter Thereses (Johaug) tid från i fjol, det är imponerande. Jag trodde nog att hon skulle ligga mellan mig och Heidi… Charlotte ser väldigt stark ut, säger norska skiddrottningen till tidningen Dagbladet.

Därför talar allt för att det kommer att bli åka av i spåren när den efterlängtade skidsäsongen äntligen drar igång igen.
– Först och främst tycker jag att det är väldigt roligt att hon går så bra. Jag tror inte Charlotte haft en så här bra sommar någon gång tidigare. Det kan bli många tuffa dueller i vinter, säger Björgen till Dagbladet.

LÄS MER: Kalla krossade norskorna – slog Björgen med nästan 2 minuter.