Norges hemliga OS-vapen avslöjat – läckta bilderna visar fräcka tricket: ”Jag trodde inte på det”

Förberedelserna inför vinter-OS 2022 är i full gång.
Nu plockar Norge fram ett fräckt OS-vapen för att öka sina guldchanser.
– Jag trodde inte riktigt på det, säger storstjärnan Johannes Thingnes Bö till NRK.

I sommar är det dags för sommar-OS 2021 i Tokyo efter att mästerskapet försenats på grund av coronapandemin. Sedan är det faktiskt inte långt kvar till vinter-OS 2022 i Peking.

Norska vapnet

Förberedelserna är redan i full gång och Norge har nu tagit fram ett riktigt specialvapen i sin jakt på nya OS-medaljer. Nu har läckta bilder avslöjat det hemliga vapnet som norrmännen använt under ett träningsläger i Lillehammer.

Johannes Thingnes Bö, skidskytte
180216 Johannes Thingnes Bø of Norway gold celebrate at a Medal Ceremony for Men’s Biathlon 20 km during day seven of the 2018 Winter Olympics on February 16, 2018 in Pyeongchang. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160172

Det är nämligen norska skidskyttelandslaget som använt sig av en vindmaskin under träningarna. Det väntas stark vind inne på stadion där skidskyttetävlingarna avgörs i Peking.

”Verkligen bra”

Därför tar Norge inga risker och förbereder sina OS-åkare med rejäl motvind.
– Vi vill inte ha strömlinjeformad vind, utan lite turbulens. Det här ger verklig vind, säger utvecklingschefen Harri Luchsinger till norska tv-kanalen NRK.

Sebastian Samuelsson, skidskytte
210214 Sebastian Samuelsson of Sweden ahead of the Men’s 12,5 km Pursuit during the IBU Biathlon World Championships on February 14, 2021 in Pokljuka. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0074

Norska förbundet har förvärvat en enorm fläkt på hjul som har en specialtillverkad tratt för att kunna skapa identiska väderförhållanden som i Peking.
– Jag trodde inte helt på det med vindmaskinen, men det är helt klart det som är värst när det blåser på vintern. Jag drog på mig både tre och fyra bomserier, så den här måste användas flitigt framöver. Det är ett bra vapen, säger storstjärnan Johannes Thingnes Bö till tv-kanalen.
– Det är verkligen bra träning, så nu kan vi planera vindsessioner som inte annars är så lätt, säger landslagskollegan Sturla Holm Lægreid.

Det ska bli spännande att se om även Sverige hakar på det här träningsknepet och plockar in en egen jättefläkt inför OS. Vinter-OS 2022 går av stapeln 4-20 februari nästa år i Peking, Kina.

Vad tycker ni om Norges fräcka OS-vapen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Frida Karlssons avgörande beslut med pojkvännen William Poromaa – väljer att sära på sig: ”Det är värst”

Få våra nyhetsbrev!