Norge toksågas efter nya fiaskot i VM – har aldrig någonsin varit sämre(!): ”Det är ofattbart”

Norge toksågas efter nya fiaskot i VM – har aldrig någonsin varit sämre(!): ”Det är ofattbart”

Total dominans på herrsidan.
Men Norges damer krisar i skidskytte-VM.
Nu sågas man på nytt – efter ett historiskt fiasko.
– Det är ofattbart, säger experten Ola Lunde.

Det blev visserligen en silvermedalj för Norge när det var mixedstafett som inledde årets skidskytte-VM, men efter det har inte damerna i landslaget fått jubla särskilt mycket. Norges herrar har dominerat fullständigt och slaktat allt motstånd, men samma sak går inte att säga om damsidan.

Historiska fiaskot

Man hade ingen åkare som var nära att hota om medalj i sprinten, och i gårdagens jaktstart kom nästa jätteflopp. Bästa norska åkare blev Ida Lien, som slutade på 30:e plats. Storstjärnan Ingrid Landmark Tandrevold, som leder den totala världscupen, slutade 34:a(!).

240209 Ingrid Landmark Tandrevold of Norway after competing in women’s 7,5 km sprint during the IBU Biathlon World Championships on February 9, 2024 in Nove Mesto na Morave. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Storstjärnan hade sex bom i de två avslutande skjutningarna, och var rejält besviken över sin insats efteråt.

– Det är bara en besvikelse, för man gör sitt bästa. Jag skryter om att jag är bra på att skjuta och jag skjuter bra på träning. Jag gör något annat på tävling, men jag vet inte vad, säger Tandrevold till NRK.

“Det är ofattbart”

Men det är inte bara åkarna som är kritiska. Norska experter är helt oförstående till fiaskot, och skräder inte med orden i kritiken.

– Det är en total kollaps av det norska laget. Det är ofattbart att de inte presterar bättre under dessa förhållanden. De behöver göra ett stort jobb för att komma tillbaka. Det är tydligt att de inte har det självförtroende de behöver ha, säger NRK-experten Ola Lunde.

240211 Ingrid Landmark Tandrevold of Norway competes in women’s 10 km pursuit during the IBU Biathlon World Championships on February 11, 2024 in Nove Mesto na Morave. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det finns dock vissa förklaringar till de svaga resultaten. Den kanske formstarkaste åkaren, Karoline Knotten, var magsjuk och kom inte till start.

– Det var en skitdag. Frågan är o det blir en gravöl i kväll, säger Juni Arnekleiv, som blev 31:a åkare i mål.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev