Norge i chock efter Elvira Öbergs sanslösa uppvisning: ”Vansinnigt – jag har aldrig sett något liknande”

Elvira Öberg stod för säsongens bästa prestation.
Då hyllas hon utöver det vanliga i Norge.
– Vansinnigt. Jag har aldrig sett något liknande, säger Andreas Stabrun Smith.

Elvira Öberg har stått för en makalös säsong hittills. I de sista tävlingarna innan årsskiftet tog svenskan sina första individuella segrar, när hon slutade etta i franska Annecy både i jakt- och masstarten.

Säsongens bästa lopp

Men frågan är om inte säsongens bästa prestation från Elvira Öberg kom under onsdagens sprint i Ruhpolding. Svenskan, som alltid är att räkna med i spåret, sköt för första gången fullt genom ett helt lopp och var totalt överlägsen.

22-åringen vann till sist med hela 21.6 sekunder före norskan Röiseland, som även hon sköt fullt. Och för det hyllas Elvira Öberg utöver det vanliga hos grannlandet i väst.

Elvira Öberg, skidskytte
201203 Elvira Öberg of Sweden after Women’s 7,5 km during the IBU World Cup on December 3, 2020 in Kontiolahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / COP 211 / KP0007

– Det är bland det bästa skidskytteloppen jag någonsin sett av en kvinna. Det är helt, helt, helt vansinnigt, säger NRK-experten Andreas Stabrun Smith.

Hans kollega, Ola Lunde, tillägger:

– Det är helt galet det hon (Öberg) presterar i spåren, säger han.

”Verkligen imponerande”

Och än fler norska röster hyllar Elvira Öbergs prestation under sprinten. Tvåan Röiseland är mäkta imponerad av svenskans prestation.

– Elvira gör ett stort lopp i dag. Det är verkligen imponerande. Såklart är Elvira en stor konkurrent och det blir en väldigt kul jaktstart. Jag kommer att jaga henne, säger hon i SVT:s sändning.

Givetvis var Elvira Öberg nöjd med sin egen prestation.

211205 Elvira Öberg of Sweden competes in women’s 4 x 6 km Relay during the IBU Biathlon World Cup on December 5, 2021 in Östersund. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

– I dag har jag verkligen fokus på prestationen och jag har inte tänkt så mycket på resultat. Utan bara in och göra ett bra jobb. Jag är otroligt nöjd och stolt.

Och det faktum att hon inte bommade ett enda skott:

– Äntligen noll i en sprint, det är så jäkla skönt att få sätta dem, säger hon.

LÄS MER: Elvira Öbergs nya jättesuccé – vinner igen(!) efter superprestation: ”Det är en kross”

Få våra nyhetsbrev!