Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Nilssons nya succélopp – nu väntar dramatiskt avgörande

Stina Nilsson utklassade alla.
I dag tog hon hem etappsegern över 10km fri stil och leder nu totalen inför morgondagens avslutande Tour de Ski-etapp. Charlotte Kalla slutade trea.
– Det var bara att köra, säger Stina Nilsson till SVT.

Stina Nilsson jagar den norska duon Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg om totalsegern i Tour de Ski. I dag gick de ut i spåren över 10km klassisk stil i italienska Val di Fiemme – och för svensk del skulle det bli dramatiskt direkt. Redan efter en kilometer föll finskan Krista Pärmäkoski, fyra i sammanhanget, och bara sekunder senare skulle Charlotte Kalla göra detsamma.

Stina Nilsson tog kommandot direkt och vid 3.6 kilometer åkte hon hem 15 bonussekunder. Svenskan, som hade bra glid på skidorna, gick upp i täten med halva distansen kvar – och därefter släppte hon aldrig ledningen. Nilsson tog hem etappsegern, sin fjärde i Tour de Ski för året, före finskan Anne Kyllönen. Charlotte Kalla tog hem tredjeplatsen efter en imponerande uppvisning i spåret efter fallet.
– Det kändes väldigt bra. jag hörde att många var trötta och då var det lika bra att jag körde slut på mig själv, säger Stina Nilsson till SVT.

Nilsson leder nu totalen nitton sekunder före Heidi Weng inför morgondagens avgörande uppför skidbacken.
– Det ska bli jättespännande. Jag hoppas på att kunna köra mig helt slut där också men jag står fast vid att jag inte är favorit, men jag är glad över att jag går ut i ledning, säger Nilsson.
 

Gilla Skidbibeln om du också brinner för skidsport.