När Gunde Svan avslöjade exakt hur mycket gröt han egentligen äter – och inte kunde hålla asgarvet borta

Att Gunde Svan älskar gröt är ingen hemlighet.
Men exakt hur mycket äter han egentligen?
Det avslöjade han en gång – och då kunde han inte hålla skrattet borta.

Det finns få svenska idrottare som kan mäta sig med Gunde Svan. Som aktiv var han verkligen helt sensationellt bra i spåret, och någonting som verkligen stack ut med honom var hans vilja, målmedvetenhet och helt sanslösa vinnarskalle.

Otrolig karriär

Svan var en supertalang som direkt hade enorma förväntningar på sig, och snacka om att leverera med press på axlarna. Gunde Svan var en del av det stjärnfyllda skidlandslag som bland annat hade åkare som Thomas Wassberg med. Tillsammans skördade de enorma framgångar, och när Gunde Svan la skidorna på hyllan kunde han se tillbaka på en karriär som bland annat innehöll fyra OS-guld och sju VM-guld.

Foto: Youtube

Gunde Svan blev snabbt en av Sveriges mest omtyckta idrottare, men det handlade inte bara om resultaten i tävlingar och stora mästerskap. Med sin raka attityd blev han en man av folket, och någonting som verkligen genomsyrat hela hans karriär – både som skidåkare och i tv-rutan som programledare och profil – är hur noga han är med sin hälsa. Svan har alltid förespråkat en god sömn, att vara tidseffektiv – och att äta gröt.

Underbara svaret

Svan gjorde succé i en klassisk grötreklam, och när han för några år sedan fick en fråga kring vad den vanligaste fördomen om honom är, så svarade han att det är att folk tror att han äter gröt varje morgon. Gunde Svan fick då vidare en fråga huruvida det var sant, och svaret kommer då blixtsnabbt.

Foto: Youtube

Gunde svarar ja, och bevisar alltså att fördomen om honom stämmer – och det tycker han är väldigt kul. Direkt när han svarar brister han nämligen ut i ett enormt asgarv, på ett sätt som nästan bara Gunde kan, och det är omöjligt att inte smittas av de minst sagt muntra bilderna. Se själv här nedan (frågan är den allra sista i ”frågestunden”.

DELA den här artikeln för att hylla Gunde Svan – en av våra allra största, och en riktig profil och glädjespridare!

Få våra nyhetsbrev!