När Anders Blomquist fick kollegorna att brista ut i asgarv – efter draget mitt under vilda medaljfirandet

Charlotte Kalla spurtade Sverige till ett guld i OS-stafetten 2014.
Då fick SVT-profilen Anders Blomquist ett rejält glädjefnatt – och hans kollegor kunde inte hålla sig för skratt när de ser de roliga bilderna.
– Plikten framför allt, säger André Pops.

Anders Blomquist är synonymt med längdskidåkning. 61-åringen har kommenterat skidor för SVT:s räkning i flera decennier och blivit otrolig folkkär ute i de svenska stugorna.

Tappade rättigheterna

Tillsammans med radarpartnern Jacob Hård har duon kommenterat världscupen i över 20 år och flera stora mästerskapet som OS och VM. Men inför OS-mästerskapet i Sotji 2014 hade SVT tappat rättigheterna till Viasat. Anders Blomquist saknades helt i tv-rutan under tävlingarna, och rattade i stället SVT:s liverapportering på hemsidan.

Foto: YouTube

På kvällarna sände SVT ett OS-magasin som de kallade ”Allt från Sotji”. Där tog de folkkära profiler från Vinterstudion ned dagens OS-tävlingar, och analyserade de hetaste från dagen. Ett sådant var givetvis Sveriges guld i damernas stafett när Charlotte Kalla tog ikapp över 20 sekunder på den sista sträckan, och spurtade Sverige till ett guld på upploppet.

Anders Blomquist direktrapporterade, i vanlig ordning, hela tävlingen på SVT:s hemsida men vad han inte visste fanns det en kamera uppsatt som filmade han och kollegan Mathias Fredriksson när Kalla ordnade guldet till Sverige.

Blomquists helsköna drag

”Blomman” och Fredriksson fick ett rejält glädjefnatt när Charlotte Kalla passerade mållinjen och jublade högt. Mitt i allt kommer Anders Blomquist på att han fortfarande är i tjänst och måste uppdatera de som följer chatten om vad som just hade hänt.

Klippet, som går att se nedan, får hela studion att brista ut i asgarv, och André Pops förklarar händelseförloppet:

– Plikten framför allt. Jublar, ned snabbt och skriva. Ute efter en dubbel highfive och sen bara kärlek.

Foto: YouTube

Anders Blomquist får sedan frågan av Pops vad det var han egentligen skrev när han avbröt segerfirandet för att rapportera i chatten.

– Skrev nog ”Yeees”, säger ”Blomman” och skrattar.

– Alla har inte chansen att se loppet så måste hjälpa dem med, säger han och försöker sätta ord på stafettguldet:

– Det var helt fantastiskt. Något av de mest oväntade man någonsin sett i ett skidspår, säger han.

Se klippet här:

LÄS MER: Elvira Öbergs kaxiga passning till alla konkurrenter – efter stora medaljregnet i OS: ”Jag känner att…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!