Mona Brorssons starka bekännelse efter tuffa insikten – därför saknades hon i världscuploppet: ”Jag kan inte…”

Mona Brorsson närmar sig slutet på karriären.
Men i helgen fick hon fira ännu en pallplats på världscupen.
”Tack, det var så häftigt”, skriver hon på Instagram.

Hon har varit med ända sedan 2015 och alltid varit en pålitlig lagkamrat. Men snart är det dags för Mona Brorsson att ta farväl för gott till skidskyttet.

Brorssons avsked

Tidigare i år meddelade 33-åringen att idrottskarriären tar slut efter nuvarande säsongen och nu närmar sig Brorsson den allra sista världscuphelgen i livet. Under helgen har svenska veteranen varit med skidskyttelandslaget i amerikanska Soldier Hollow för den nästa sista tävlingshelgen innan säsongen är över.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mona Brorsson, skidskytte
240226 Mona Brorsson of Sweden after competing single mixed relay during Skidskyttekampen on February 26, 2024 in Stockholm. Photo: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / MP0078

Då fick hon fira ännu en pallplats på världscupen. När Mona hjälpte Sverige till en tredjeplats i damstafetten på lördagskvällen.

Monas bekännelse

Men i söndagens jaktstart dök Mona Brorsson aldrig ens upp förklarar varför med en stark bekännelse efter helgens tävlingar.
”Tack för mig Soldier Hollow! Det var så häftigt att inför en fantastisk publik, få kliva upp på pallen för en allra sista gång med laget, i stafetten”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.
”Men tidsomställningen, den höga höjden och de två senaste dagarnas urladdningar har slitit på immunförsvaret. Jag kan därför inte köra jaktstarten utan att samtidigt riskera nästa veckas tävlingar. Så jag satsar på återhämtning nu och hoppas vara tillbaka med full kraft för avslutningen nästa vecka!”

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mona Brorsson, skidskytte
240225 Sveriges Mona Brorsson poserar för ett porträtt efter en presskonferens inför Skidskyttekampen den 25 februari 2024 i Stockholm. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / COP 94 / JN0145

Brorsson är en riktig favorit hos många svenskar och alla älskar hennes omtänksamma personlighet och att alltid hålla humöret uppe genom att stötta lagkamrater. Nu överöses hon med lyckönskningar inför avslutningen på skidskyttekarriären.

LÄS MER: Frida Karlssons klockrena passning till Therese Johaug – efter fullständiga krossen i Norge: ”Jag är säker på att…”

”Åh Mona, så många fantastiska stunder du gett oss! Tänk vilken resa skidskyttet gjort under din aktiva karriär. Du är en STOR del i det grymma landslag vi har idag”
”Insatsen på stafetten var ju super bra. Bra tänkt. Var rädd om dig”
”Allt gott önskas dig i ditt fortsatta liv. Tack för alla år du gett oss skidskytte-älskare!”

Visst kommer man att sakna Mona Brorsson? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilden:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev