Mia Karlssons jätteoväntade avslöjande – efter dottern Fridas nya VM-silver: ”Det är så elakt!

Mia Karlssons jätteoväntade avslöjande – efter dottern Fridas nya VM-silver: ”Det är så elakt!

Frida Karlsson tog silver – igen.
Då missade mamma Mia loppet – igen.
– Det är så himla elakt, säger hon i SVT.

Frida Karlsson gjorde ännu ett superlopp och har nu två silvermedaljer på två VM-lopp det här året. Karlsson gick ut urstarkt i det 10 kilometer långa loppet, och hotade faktiskt Therese Johaug halvvägs in i loppet.

Avslöjandet efteråt

Men därefter la norskan in ytterligare en växel och då var det ingen – absolut ingen – som kunde rå på henne. Johaug vann till sist guld, med en marginal på nästan en minut, men det var alltså ytterligare en toppinsats även av Frida Karlsson som fortsätter att bevisa att hon är en av världens absolut bästa skidåkare.

210302 Frida Karlsson of Sweden celebrates after the Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 2, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Dagens tävling var ett stort drama – och troligen så satt över en miljon svenskar bänkade för att se den nya svenska medaljsuccén. Men en av alla de personerna var, oväntat nog, inte Mia Karlsson. Frida Karlssons mamma hade varit på tävling i helgen med Fridas lillasyster i helgen och missade silvret då – och även i dag hade hon förhinder.

– Det är ju det som är så himla elakt, jag har ju inte sett loppet idag heller… Jag hade ledningsgruppsmöte på jobbet. Men jag erkänner att jag tittade på telefonen, och sen sa jag att nu går jag ut, så fick jag se när hon gick i mål, och så har jag sett alla bilder efteråt och så, säger Karlsson i SVT.

”Får inte hända igen”

André Pops utbrister då att det borde varit ett väldigt viktigt möte, då det går före dotterns medaljjakt, varpå Mia Karlsson erkänner:

– Ja, men vem har bokat in det då? Jo, det var ju jag… Jag ska lägga in tv-tiderna i telefonen, så det inte händer igen.

191122 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF, med mamma Mia Karlsson efter skidloppet över 10 km fristil vid Gällivarepremiären den 22 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Mia Karlsson, som även är manager åt Frida, var dock stolt över sin dotter.

– Frida och Ebba gav henne ändå fajten fram till halva loppet, och det tycker jag är roligt. Att det var så, sen var det kul att höra att Frida ändå höll sin plan, så länge det gick. Det är alltid skönt, som mamma och närstående, att det resultatet spelar ingen roll, utan att man klarar av att genomföra det man sagt.

LÄS MER: Blodiga VM-dramat som tv-tittarna missade – svenskans otäcka olycka: ”Kraschade rejält”

Få våra nyhetsbrev!