Blodiga VM-dramat som tv-tittarna missade – svenskans otäcka olycka: ”Kraschade rejält”

Therese Johaug vann överlägset VM-guld.
Men långt där bakom drabbades Maja Dahlqvist av ett blodigt drama.
– Jag kraschade ganska rejält, säger hon till Sportbladet.

Med startnummer 60 gick Maja Dahlqvist ut väldigt sent i dagens VM-lopp. Hon var med och vann VM-guld i sprintstafetten i söndags men på tisdagen var hon långt efter täten.

Blodig krasch

För när Therese Johaug fullständigt krossade alla och vann VM-guld var det Frida Karlsson och Ebba Andersson som tog hand om medaljerna bakom. Medan Dahlqvist gick i mål först på en 34:e plats, nästan tre minuter bakom den överlägsna norskan.

Maja Dahlqvist, skidor
210302 Maja Dahlqvist of Sweden after the Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 2, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0090

När svenskan tog sig i mål var hon rejält blodig på den vänstra armen. Nu avslöjas det okända dramat som alla tv-tittare missade under loppet.
– Jag kraschade ganska rejält i utförskörningen på första varvet. det var inte vad jag behövde. Det är rätt skarpa kurvor och jag tänkte utnyttja dem för att få mer fart än alla andra som fegar och så kraschar jag i stället. Det var ingen bra taktik. Det lönade sig verkligen inte, säger hon uppgivet till Sportbladet.
– Det gjorde inte så ont där och då, det känns lite mer nu. Det blev att luften gick ur där. Jag behöver göra ett perfekt lopp för att ha en chans på tio skate.

GUIDE: Allt du behöver veta om skid-VM 2021: TV-tider, komplett schema och resultat

Hyllar Frida

Dahlqvist erkänner att hon svor och skrek vid olyckan och att hon mest har ont i tummen efteråt. Men att det inte ska vara någon större fara med henne.

Maja Dahlqvist, skidor
210225 Maja Dahlqvist of Sweden looks dejected after the Women’s Cross Country Skiing Sprint semi final during the FIS Nordic Ski World Championships on February 25, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0078

Efter loppet kan hon ändå glädjas med lagkamraterna Ebba och Frida som tog hand om bronset och silvret.
– Det är jättekul. Hon (Frida Karlsson) gör det sjukt bra. När jag åkte uppför backen på andra varvet ville jag bara att någon skulle skrika hur det gått för Frida för mitt lopp började rinna mig ur händerna. Hon gör det sjukt bra, säger Dahlqvist till kvällstidningen.

Våra svenska damer har nu plockat 6 av 12 VM-medaljer på damsidan i Oberstdorf. Ett oerhört imponerande facit hittills under världsmästerskapet.

Dela artikeln för att stötta VM-guldhjälten Maja Dahlqvist!

LÄS MER: Therese Johaug tokhyllas efter skid-VM:s sjukaste uppvisning: ”Ett monster”

Få våra nyhetsbrev!