Märkliga vändningen för Charlotte Kalla – på semestern: ”Kände bara att jag inte pallar mer”

Charlotte Kalla klarar av många mils skidåkning i veckan. 
Men under semestern i London skedde någonting oväntat som hon inte kan förklara: Vanlig träningsvärk.

Charlotte Kalla är i full gång med uppladdningen inför den kommande säsongen. Fjolåret blev succéartat med OS-guld och tre övriga medaljer på spelen och i vinter ligger siktet på VM i Seefeld.

31-åringen kommer mest troligt stå över Tour de Ski för att just fokusera på VM – och varje år lägger hon hundratals timmar i skidspåren och annan träning. Men under semestern skedde någonting märkligt.

Kalla: ”Vi gick överallt”

Även fast hon har semester brukar Charlotte Kalla hålla igång med någon sorts fysisk aktivitet. Men under en resa till London med sin syster och svåger skedde något märkligt.

De gick överallt – och Kalla fick träningsvärk.
– Min syrras kille gillar inte att åka tunnelbana. Så vi gick överallt. Och det är en stor stad. Jag har aldrig promenerat så mycket, säger Kalla till SportExpressen och fortsätter:
– Men jag är ju inte van. Och jag fick en sån träningsvärk i smalbenen! Till slut kände jag bara att” Åh, jag pallar inte mer!”.

Längtar till snön

Efter de långa promenaderna i London är Kalla nu hemma i Sverige för att fortsätta träningen. Nästa vecka börjar hon åka på snö i Torsbys skidunnel och tidigare i veckan var hon, tillsammans med Anna Holmlund, med och invigde den nya rullskidbanan ”Kallaspåret” i Sundsvall.

Skidstjärnan skrattar när hon berättar den snopna historien för tidningen och konstaterar att hon inte är van vid att promenera så mycket. Nu ska det snarare bli skönt att träna på snö.
– Det var verkligen så att jag började längta till måndan när jag skulle åka upp till fjälls och åka skidor i stället, säger Kalla till SportExpressen.

Dela för att visa ditt stöd för Kalla i vinter!

LÄS MER: Anna Holmlunds nya möte med Charlotte Kalla: ”Betyder jättemycket”

Svenska landslagets kritik – efter stora dopingavslöjandet

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);