Marit Björgens plötsliga vädjan till Frida Karlsson – efter nya satsningen: ”Hon har massa kvar att lära sig”

Marit Björgen har släppt ny bok.
Då hamnade Frida Karlsson plötsligt i fokus.
– Hon har mycket kvar att lära sig, säger den norska ikonen.

Marit Björgen är tidernas kanske främsta längdskidåkare, med meriter som få – om ens någon – kan matcha. Hon är tidernas främsta vinterolympier, och la verkligen grunden i det norska damlandslag som skördat så enormt många framgångar senaste åren.

Passningen till Frida

Sedan några år tillbaka är dock Björgen pensionerad från längdskidåkning. Hon har dock satsat vidare för att köra en del långlopp – och nu släpper hon dessutom en sprillans ny bok. Det heter ”Marits metod” och handlar om hennes något udda träningsmetoder för att bli så bra som möjligt.

Marit Björgen, Norge
180411 Marit Bjørgen during Trondheim Skishow on April 11, 2018 in Trondheim. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160240

I boken får man bland annat veta att hon tagit hjälp av balett och framför allt mental träning för att bli bäst i världen. I går, onsdag, släpptes boken och ett event i Oslo arrangerades. Marit Björgen var där, och det hela modererades av komikern Nils Ingar Aadne.

”Det blir livsfarligt…”

Aadne har själv haft perioder av extrem träning under sitt liv, och när han pratade om boken passade han på att skicka en skämtsam passning – till den svenska storstjärna Frida Karlsson.

– Det blir livsfarligt om Frida Karlsson läser den här boken. Hon har nog en hel del att lära sig här. Det gör mig kluven, säger Aadne enligt den norska tidningen VG.

211229 Frida Karlsson of Sweden in the mixed zone after the women’s 10 km individual during Tour de Ski on December 29, 2021 in Lenzerheide. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Marit Björgen hoppas dock att boken kan vara till stor hjälp till unga stjärnor som vill bli bättre – och hon tror även att Frida Karlsson skulle kunna lära sig en del.

– Jag kan nog komma med några tips och råd. Frida är en ung åkare och har en massa att lära sig. Jag hoppas att hon läser, så att hon kan komma med ett par synpunkter sen, säger Björgen om Karlsson.

LÄS MER: Bengan Johanssons okända kravlista till alla spelare i Bengan Boys är det bästa vi sett – här är alla 17 punkter