Marit Björgens oväntade passning till Therese Johaug – vill se norskan i Sverige: "Jag ska ge henne en pik"

Marit Björgens oväntade passning till Therese Johaug – vill se norskan i Sverige: ”Jag ska ge henne en pik”

Therese Johaug uppmanade nyligen Marit Björgen att ställa upp i VM 2021.
Nu kommer en uppmaning från Björgen till Johaug.
– Hon kan komma direkt från VM och köra Vasaloppet, så kan hon försöka slå mig, säger Björgen till NRK.

Det var i slutet av november som Therese Johaug kom med ett utspel att hon vill se Marit Björgen göra comeback. Hon ville ha med den pensionerande norskan i stafettlaget till skid-VM i mars nästa år.
– Marit Björgen i form, vem vill inte ha med henne?, sa Johaug då.

Björgens svar

Men Björgen svarade att hon inte var särskilt intresserad av en återkomst till landslaget igen. Efter att skiddrottningen lagt pjäxorna på hyllan och avslutat karriären 2018 började hon en satsning mot långlopp i våras.

Marit Björgen, skidor
181201 Former Norwegian cross-country skier Marit Bjørgen after the women’s 10 km free technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on December 1, 2018 in Lillehammer. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160373

Där det stora målet är att hon ska tävla i kommande Vasaloppet. Efter Johaugs uppmaning kommer nu Björgen med en uppmaning tillbaka.

Piken till Johaug

40-åringen bjuder på en högst oväntad kritik och menar att Johaug har lite att jobba på för att nå hennes nivå. Samtidigt som hon vill se Johaug i Sverige för att tävla i Vasaloppet.
– Jag ska ge henne en pik. Stakmässigt har hon lite kvar. Nu djävlas jag lite med henne så att hon ska ställa upp i Vasaloppet. Hon kan komma direkt från VM i Oberstdorf till Vasaloppet för att försöka slå mig, säger Björgen till NRK.

Therese Johaug, skidor
201122 Therese Johaug of Norway in the mixed zone after the women’s 10 km free technique interval start during Beitosprinten 2020 on November 22, 2020 in Beitostølen. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0077

Vasaloppet 2021 kommer att genomföras 7 mars för elitåkarna. Även om Björgen är med på startlinjen så håller hon två svenskar som sina största konkurrenter i spåret, nämligen Britta Johansson Norgren och Lina Korsgren.
– Jag vet inte om jag har något att sätta emot mot Britta Johansson Norgren och Lina Korsgren. De är riktigt snabba och har satsat länge. Men jag ska göra så gott jag kan, säger norskan i intervjun.

Marit Björgen är en av skidhistoriens absolut mest framgångsrika åkare med otroliga 114 individuella vinster i världscupen och 180 pallplatser. Hennes medaljskörd i stora mästerskap är också helt makalös med 8 OS-guld, 4 OS-silver, 3 OS-brons, hela 18 VM-guld, 5 VM-silver och 4 VM-brons.

LÄS MER: Stina Nilsson slår tillbaka mot hatet – sätter ned foten rejält: ”Det här är inte okej”

Få våra nyhetsbrev!