Mardrömsbeskedet inför nya säsongen – Linn Svahn tvingas till operation: ”Läget är inte alls bra”

Linn Svahn har haft problem med en axel.
Nu tvingas hon till operation.
– Läget är inte alls bra, säger hon.

Det var i februari, inför VM, som Linn Svahn ramlade illa under sprinten på hemmaplan i Ulricehamn. Svenskan visade omedelbart att hon hade ont, men hon kom trots allt till start i VM, där hon dock inte alls var i form och hon var märkbart hämmad av sin skada.

Tvingas till operation

Under sommaren har hon fortsatt haft problem med axeln samtidigt som läkarna sagt att man har problem med att identifiera vad som exakt är problemet. Nu, med bara veckor kvar till säsong, kommer mardrömsbeskedet.

210225 Linn Svahn of Sweden looks dejected after the Women’s Cross Country Skiing Sprint quarter final during the FIS Nordic Ski World Championships on February 25, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Linn Svahn tvingas operera sin axel för att bli kvitt problemen, och det med bara månader kvar till OS.

– Läget är så klart inte alls bra, säger Linn Svahn i ett pressmeddelande.

”Usel tajming”

Svahn fortsätter:

– Det är en usel tajmning men jag har kommit till en punkt där ett ingrepp är det enda alternativet att bli kvitt detta. Det är en tuff oönskad situation, men samtidigt motiverande att starta upp och göra allt jag kan och lite till för att komma tillbaka ännu starkare.

Linn Svahn, skidor
210225 Linn Svahn of Sweden looks dejected after the Women’s Cross Country Skiing Sprint semi final during the FIS Nordic Ski World Championships on February 25, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0078

LÄS MER: När Tre Kronor-ikonen förvandlade Fångarna på fortet-utmaningen till norsk fylla – och slog nytt superrekord

Få våra nyhetsbrev!