Maja Dahlqvists utspel mot Norge – skickar nu kaxig passning inför OS: ”Mina största konkurrenter är…”

Maja Dahlqvist är storfavorit till att ta OS-guld i sprint.
Och hon menar att de svenska lagkamraterna är hennes största konkurrenter.
– Vi har en riktigt bra högsta nivå, säger hon.

Maja Dahlqvist har verkligen dominerat i världscupen den här säsongen. När både Linn Svahn och Jonna Sundling dragits med skador har 27-åringen verkligen tagit chansen, och vann fyra raka sprinttävlingar.

Storfavorit i OS

Den otroliga prestationen gör Maja Dahlqvist till ett av Sveriges största guldhopp i OS. Det är flera som förväntar sig att svenskan kommer att ta hem sprinten, och är storfavorit tillsammans med bland andra lagkompisen Jonna Sundling.

Den svenska damerna är verkligen i topp nu i sprint. Annat var det för ett par år sedan, då Norge dominerade. Och Dahlqvist spår att Sverige kommer fortsatt vara högst upp på tronen i OS.

211203 Maja Dahlqvist of Sweden (first place) after the Women’s Cross Country Skiing Sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on December 3, 2021 in Lillehammer. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN

– Vi har så hög nivå hela tiden och utmanar varandra hela tiden. Vi har en riktigt bra högsta nivå, säger hon under en digital pressträff på fredagseftermiddagen.

Maja Dahlqvist berättar vidare att hon ser Norge som ”underdogs”, och att hon framför allt tror att hon kommer bli utmanad av de svenska åkarna i OS-sprinten.

Mellanrubbe

– Jag tror att jag har de största konkurrenterna i laget. Och det tycker jag är riktigt coolt. På förhand är det många som har pratat om att jag och Jonna (Sundling) är de stora favoriterna, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker att det är skönt att man kan dela på favoritstämpeln inom laget.

För att nå den framgång många förväntar att hon ska göra berättar Maja Dahlqvist att hon bara ska göra som hon brukar. Nämligen att inte tänka så mycket alls.

210207 Maja Dahlqvist of Sweden competes in a Women’s Team Sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on February 7, 2021 in Ulricehamn. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Maja Dahlqvist laddar för närvarande upp inför OS i Italien tillsammans med den övriga landslagstruppen.

LÄS MER: Maja Dahlqvists hårda kritik mot stjärnan – efter plötsliga attacken på Frida Karlsson: ”Det är fult gjort”

Få våra nyhetsbrev!