Maja Dahlqvists starka bekännelse efter det tuffa året – öppnar upp om det jobbiga och stöttas av svenskarna: ”Det har varit…”

Det har varit ett jobbigt år för Maja Dahlqvist.
Nu öppnar hon upp om sina innersta tankar.
”Det har varit en minst sagt tuff säsong”, skriver hon i ett långt inlägg på Instagram.

Redan 2014 gjorde Maja Dahlqvist debut på världscupen och har sedan dess vunnit den totala sprintcupen två gånger (2022 och 2023). Men den tionde säsongen på världscupen blev inte alls vad hon hoppats på, utan det blev en riktigt jobbig vinter.

Majas tuffa år

Efter en blytung start på säsongen lyckades inte Dahlqvist ta en enda pallplats innan nyår och besvikelsen var stor. Men när det såg som allra mörkast ut hittade Maja styrkan inom sig och nyår blev det betydligt bättre.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Maja Dahlqvist, skidor
231023 Maja Dahlqvist, skidor, poserar för ett porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 23 oktober 2023 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0483

Den nyss fyllda 30-åringen bärgade tre individuella pallplatser och en pallplats i stafett. Nu öppnar hon upp om den jobbiga vintern med alla missräkningar och delar med sig av sina innersta tankar till svenska folket.
”Tack för i år! Det har varit en minst sagt tuff säsong. Jag nådde inte mina mål, men jag är så tacksam över att säsongen fick sina ljusglimtar till slut, stolt hur jag tog mig upp från botten till pallen och blev totalt fyra i sprintcupen, det är ändå inte fy skam med tanke på dom snabba tjejerna jag tävlar med och mot. Också så tacksam över mina tjejer i skidlandslaget, det hade inte varit detsamma utan er”, skriver hon i ett känslosamt inlägg på Instagram.

Dahlqvists ord

Maja Dahlqvist känner sig ändå väldigt tacksam över säsongen även om det har varit motigt till stora dela.
”Det är så många som är med på vägen i ur och skur, i med och motvind och det är så många som borde tackas! Tack alla ni där hemma som skriker er hesa i soffan och som alltid hejar på team Maja!”, skriver hon på sociala medier.
”Nu blir det nya äventyr mot samma mål!”

Artikeln fortsätter efter bilden.

Maja Dahlqvist, skidor
240315 Maja Dahlqvist and Linn Svahn of Sweden celebrate on the podium after the Women’s Sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on March 15, 2024 in Falun. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0474

Svenska landslagsåkaren får också fint stöd från blågula lagkamraterna Moa Ilar, Linn Svahn, Moa Hansson och Frida Karlsson. Tillsammans med många svenskar som hör av sig med upplyftande ord för att stötta Dahlqvist efter det tuffa året.
”Tack själv för all underhållning vi får hemma i soffan”, skriver en användare på Instagram.
”Du är en grym inspiration för många. Oavsett siffror och statistik. Fortsätt vara den du är! Grym är du”, skriver en annan.
”Tack för att vi får förmånen att följa dig mot dina mål”, skriver en tredje.

Nu hjälps vi åt att stötta bästa Maja Dahlqvist. Dela artikeln och säg några fina ord!

LÄS MER: Ebba Andersson avslöjar oväntade detaljen i svenska skidlandslaget – pekar ut Maja Dahlqvist: ”Jag måste säga det”

Se inlägget:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev