Maja Dahlqvists oväntade beslut – därför lämnar stjärnan nu Sverige: ”Jag är klar med det”

Maja Dahlqvist lämnar Sverige.
Nu avslöjar hon framtidsplanerna med pojkvännen Kevin Bolger.
– Jag är klar med Falun, säger stjärnan till Expressen.

Maja Dahlqvist har inte riktigt haft den säsongen hon hoppades på. Hon har inte i de flesta av sprinttävlingarna under säsongen inte kunnat mäta sig med Linn Svahn och Kristine Stavås Skistad, som prenumererat på förstaplatser, men det har trots allt blivit tre individuella pallplatser under vintern.

Lämnar nu Sverige

Dahlqvist har under året vunnit den totala sprintcupen vid två tillfällen, och hon är fortfarande en av de allra största namnen inom sprint i skidvärlden. Men framöver så kommer Dahlqvist göra en drastisk förändring när det kommer till hennes privatliv, som även lär påverka hennes resultat ute i spåren. Dahlqvist bor i Falun, där världscupen i helgen avslutas.

Och det är inte bara världscupen som lämnar Falun, snart gör även Maja Dahlqvist det. Tillsammans med pojkvännen Kevin Bolger, även han skidåkare, så kommer hon att flytta till Norge, närmare bestämt Trondheim. Det då hon ”är klar” med Falun.

– Vi har hittat ett boende. Planen är att vi ska flytta dit innan sommaren, säger Maja Dahlqvist till Expressen.

Fridas(!) glädje

Dahlqvist har varit i Trondheim och tränat en hel del senaste året, och de bra träningsmöjligheterna kan även innebära att Dahlqvist ofta får besök av nära vännen Frida Karlsson.

– Rullskidbanorna där på skidstadion är ju nästan exakt samma som VM-banorna. Så det blir väldigt bra att få träna på dem ordentligt, säger Karlsson, som även skojar om att bli inneboende med Dahlqvist när Kevin Bolger är iväg.

240217 Maja Dahlqvist of Sweden competes in the women’s sprint qualification during the FIS Cross-Country World Cup on February 17, 2024 in Minneapolis. Photo: Dustin Satloff / BILDBYRÅN

Maja Dahlqvist är även hon öppen för att ta in Frida som inneboende när flyttlasset väl gått.

– Det är inga problem. Jag kan byta ut Kevin mot någon annan när han inte är hemma, säger Maja Dahlqvist.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev