Maja Dahlqvists dilemma efter landslagsavhoppet – kan lämna Sverige för Norge(!): ”Jag har hört mycket”

Maja Dahlqvists dilemma efter landslagsavhoppet – kan lämna Sverige för Norge(!): ”Jag har hört mycket”

Hon har lämnat landslagets träningsgrupp.
Nu kan Maja Dahlqvist dessutom flytta – till Norge.
– Jag är sugen, säger hon till NRK.

Maja Dahlqvist är en av flera svenska stjärnor som under året valt att lämna det svenska landslagets träningsgrupp. I stället har hon dragit igång en egen satsning, som möjliggör träningar på helt egna villkor, precis som Frida Karlsson och Linn Svahn gjort.

Kan lämna Sverige

Det är förvisso inte en särskilt långt gången försäsong, men Maja Dahlqvist har ändå visat att hon är i god form, då hon gjorde fina resultat i rullskidtävlingar i Norge i helgen. Hon vann sprinten och blev femma på tio kilometer under ”Toppidrottsveckan” i Trondheim.

211203 Maja Dahlqvist of Sweden (first place) after the Women’s Cross Country Skiing Sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on December 3, 2021 in Lillehammer. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Och Maja Dahlqvist är inte bara nöjd med sina egna resultat – hon verkar ha stormtrivts med var tävlingarna genomfördes. Nu öppnar stjärnan för att bosätta sig i Norge permanent.

– Det har varit väldigt bra. Jag är sugen på att flytta till Trondheim nu. Jag har hört så mycket bra om träningen här och har haft en bra upplevelse, säger hon till NRK.

”Bästa stället att träna på”

Maja Dahlqvists pojkvän, amerikanen Kevin Bolger, är även han skidproffs och har tillbringat mycket tid i Trondheim.

– Han har varit här under fem somrar och tränat och tyckt att det är det bästa stället att träna på. Och nu när jag har varit här tycker jag att det har varit trevligt, säger Dahlqvist.

220209 Maja Dahlqvist of Sweden poses for a portrait with her silver medal after the medal ceremony for women’s cross-country skiing sprint during day 5 of the 2022 Winter Olympics on February 9, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

NRK ställer en fråga till Dahlqvist huruvida hon är seriös eller inte angående att flytta till Norge, och hon svarar då att det kan bli så, mycket för Bolgers träningsmöjligheter.

– Det är lite både och kanske, det kanske blir så att jag inte flyttar alls, men att jag blir flyttad på, säger hon.

LÄS MER: William Poromaas oväntade utspel – ger sitt stöd till förslaget som skrattats ut i skidvärlden: ”Värt att lyfta”