Maja Dahlqvists klockrena passning till vännen Frida Karlsson – efter stora kaoset i touren: ”Det var för att…”

Frida Karlsson hoppade av Tour de Ski.
Nu kommer vännen Maja Dahlqvist med en skön passning.
– Jag var inte där och plockade ner henne lite, säger sprintstjärnan.

Det var minst sagt händelserika dygn för Frida Karlsson under Tour de Ski. Hon inledde touren bra och hade häng på riktiga topplaceringar, men allt förändrades i den andra sprinten – då hon kraschade med Jessie Diggins och straffades stenhårt för det hela.

Passningen till Frida

Det blev ett tidspålägg på tre minuter, och en besviken Frida Karlsson valde att bryta touren och i stället åka hem, då hon ansåg att hon inte hade någonting med totalsegern att göra. Rubrikerna haglade verkligen kring Karlsson under hela touren, och Maja Dahlqvist, världens främsta sprintstjärna under säsongen, tror sig ha en förklaring till varför.

211231 Frida Karlsson of Sweden after competing in the women’s 10 km mass start during Tour de Ski on December 31, 2021 in Oberstdorf. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Karlsson och Dahlqvist är nära vänner och bor alltid ihop under världscuptävlingarna, således tillbringar de mycket tid tillsammans. Hon förvånades inte särskilt mycket över det som hände.

– Det är Frida, det är högt och lågt liksom. Jag tror att om hon kände att hon vill åka hem så var det nog det mest rätt för henne, säger hon till Expressen.

”Jag var inte där…”

Och kanske så var det just att Dahlqvist inte var med under Tour de Ski, som Frida nu hade en händelserik tour.

– Ja precis, jag var inte där och plockade ner henne lite, säger hon.

211203 Maja Dahlqvist of Sweden (first place) after the Women’s Cross Country Skiing Sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on December 3, 2021 in Lillehammer. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Maja Dahlqvist var redan OS-klar och valde att träna på egen hand i stället för att ställa upp i Tour de Ski. Men hon följde tävlingarna med glädje.

– Jag har nästan tittat på alla lopp. Det var kul att Ebba var på pallen och Calle (Halfvarsson) var på tårna igen. Då är det kul att titta, säger Dahlqvist.

LÄS MER: Stina Nilssons kritik mot media(!) – efter stora OS-vändningen: ”Det säger mer om det än något annat”

Få våra nyhetsbrev!