Linn Svahns stora ilska – helt ärliga orden efter dramat som alla missade: ”Det värsta jag vet”

Linn Svahn var nära att säkra en historisk tredjeplats.
Då tappade hon – efter en miss som ingen noterade.
– Det är det värsta jag vet, säger hon.

Sverige har aldrig någonsin varit etta, tvåa och trea i ett distanslopp. På söndagen hade man verkligen chansen, då Jonna Sundling, Frida Karlsson och Linn Svahn tidigt placerade sig i täten i damernas 10 kilometerslopp i Minneapolis.

Dramat som alla missade

Jonna Sundling vann tävlingen före Frida Karlsson, men Linn Svahn blev till sist bara fyra, trots att hon låg i en jättebra position för att ta sig upp på pallen. Och anledningen var en krasch som ingen uppfattade. När Svahn åkte i skogen så ramlade hon plötsligt, och när hon fångades upp av kamerorna igen hade hon tappat rejält på sina lagkamrater.

Linn Svahn var efter loppet rejält besviken, då hon menade att hon gjorde sitt kanske bästa individuella lopp någonsin.

– Jag kraschade. Det var en isfläck som gjorde att jag flög framlänges utför, säger Svahn till Expressen.

“Det värsta jag vet”

Linn Svahn menar att det var ”drygt”, och att hon var i tillräckligt bra form för att vinna hela tävlingen.

– Jag hade ju gått ikapp (Victoria) Carl så jag hade fått en skitbra resa ner till varvningen om jag inte hade ramlat. Jag tänkte att jag skulle vinna det här. Jag var så pass pigg, säger hon.

231208 Linn Svahn of Sweden during a training session ahead of the FIS Cross Country World Cup on December 8, 2023 in Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Linn Svahn tog tid på sig att möta media efter loppet, det för att behöva landa i besvikelsen hon kände.

– Fasen alltså, vi hade ju till hundra procent tagit en trippel. Det är drygt att det är något sådant här som avgör. Att det inte blir ett rent race är det värsta jag vet, säger hon.