Linn Svahns stora besvikelse mot egna landslaget – efter mardrömsbeskedet: ”Han har bett om ursäkt”

Linn Svahn missar OS.
Och hon är inte helt nöjd med hur allt skötts kring hennes skada.
– Självklart tycker jag det finns saker som borde gjorts annorlunda, säger hon.

Det var med bara veckor kvar till VM som Linn Svahn ramlade otäckt under en tävling på hemmaplan i Ulricehamn. Svahn slogs blodig, men det var få som då hade kunnat föreställa sig hur allvarlig skadan faktiskt skulle vara, och vilka konsekvenser det hela skulle få.

Besvikelsen på egna landslaget

Svahn var hämmad redan under VM, och under sommaren har hon inte deltagit som planerat då hon fortfarande varit rejält hämmad, och till sist så tvingades Svahn till operation. Landslagets ledare har sagt att man helst inte hade velat vänta så pass länge med operation, men så blev det – och det leder även till att Svahn missar vinterns OS, då skadorna är så omfatttande att det kräver en längre rehabperiod.

210207 Linn Svahn of Sweden looks dejected after competing in a Women’s Team Sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on February 7, 2021 in Ulricehamn. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Och Svahn är inte helt nöjd med hur saker och ting har skötts kring skadan.

– Det är klart att det är frustrerande. Mitt verktyg är ju min kropp. Och då är man beroende av at ha ett skyddsnät – för jag är ingen medicinsk expert på till exempel axlar, säger hon till Expressen, och fortsätter:

– Samtidigt går det inte att sitta nu och vara jättearg och besviken. Då kommer jag ju inte framåt. Men visst, självklart tycker jag det finns saker som borde gjorts annorlunda – och det är vi överens om.

”Har bett om ursäkt”

Linn Svahn berättar även att hon fått en ursäkt direkt från landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson.

– Ja, det har han absolut gjort. Det finns inga onda känslor. Vi agerade snarare olyckligt båda två, säger hon.

210130 Linn Svahn of Sweden speaks to media after the Women’s Cross Country Skiing 10 km Mass Start Classic Technique during the FIS Cross-Country World Cup on January 30, 2021 in Falun. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Linn Svahn berättar att hon ser det här som en lärdom, och att hon nästa gång kanske inte kommer bita ihop på samma sätt.

– Hade man kunnat gå tillbaka i tiden hade man ju gjort allt annorlunda. Men det går inte bara att se tillbaka och vara efterklok, säger hon.

LÄS MER: CHOCKEN: Linn Svahn missar OS – skadan värre än befarat: ”Svårt att se ens drömmar försvinna” 

Få våra nyhetsbrev!