CHOCKEN: Linn Svahn missar OS – skadan värre än befarat: ”Svårt att se ens drömmar försvinna”

Linn Svahn missar OS.
Det säger stjärnan själv till Expressen.
– Det är svårt att se ens drömmar bara försvinna, säger hon.

Det är ett rejält chockbesked som Linn Svahn själv kommer med under onsdagen. Stjärnan har visserligen haft stora problem med sin axelskada, och under sensommaren tvingades hon till operation, men hoppet har ändå funnits om att hon ska kunna delta i OS, i februari.

Missar OS

Men det hoppet har egentligen aldrig funnits, visar det sig nu. Det var i samband med operationen som läkarna gav Svahn beskedet att skadorna i hennes axel är alldeles för omfattande. Rehabtiden kommer inte räcka, och det betyder att Sverige får klara sig utan en av sina största stjärnor, och största guldhopp, i OS.

201128 Linn Svahn of Sweden after competing in the Women’s Cross Country Skiing 10 km Classic Technique during the FIS Cross-Country World Cup on November 28, 2020 in Ruka. Photo: Tomi Hänninen / BILDBYRÅN

För Linn Svahn var det ett hårt slag.

– Jag var nog inte riktigt medveten om att beskedet skulle vara så självklart. Att det definitivt inte blir något OS, säger hon till Expressen, och fortsätter:

– Det är svårt att se ens drömmar bara försvinna. 

”Inte varit redo”

Linn Svahn har vetat om det hela ett tag, men inte sagt det till någon. Inte ens åkarna inom landslaget har vetat om det.

– Jag har inte varit redo att prata om det tidigare. Och det har alla accepterat. Men nästa helg startar ju säsongen så det känns självklart att berätta om det nu, säger hon.

Linn Svahn, skidor
210225 Linn Svahn of Sweden looks dejected after the Women’s Cross Country Skiing Sprint semi final during the FIS Nordic Ski World Championships on February 25, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0078

Nu menar Linn Svahn att hon i stället satsar mot VM 2023, där hon vill vinna allt. Alltså inte bara sprint, som hon tidigare varit specialist inom. Men hon hoppas även på tävlingar i vår.

– Jag vill forma om mig till att vara väldigt vass på allt den vintern. Jag vill kunna utmana de absolut bästa allround-åkarna – och köra mot en totalseger i världscupen den säsongen, säger hon.

LÄS MER: Ebba Anderssons starka ord inför OS – det oroar henne mest: ”Jag har adrig varit med om något liknande”

Få våra nyhetsbrev!