Linn Svahns oväntade passning till rivalen Frida Karlsson – avslöjar hennes stora svaghet: ”Det är tur att…”

Säsongens första teamsprint – och två svenska lag mot varandra.
Nu avslöjar Linn Svahn rivalen Frida Karlssons stora svaghet.
– Det är tur att jag bor med henne, säger Svahn till Radiosporten.

Linn Svahn och Frida Karlsson har varit suveräna i världscupen den här säsongen. Svahn är dock mer av en sprintspecialist, och Karlsson har sina bästa färdigheter i distans, så det är inte ofta de båda stjärnorna ställs mot varandra i skarpt läge.

Möter varandra i lag

Men på fredagen är det dags för årets första teamsprint, och då har Sverige två lag med. Då gör Linn Svahn och Jonna Sundling, som är Sveriges förstalag, upp mot Frida Karlsson och Maja Dahlqvist. Både Svahn och Sundling har dominerat fullständigt i sprint de senaste åren, så har ska det andra svensklaget egentligen kunna stopp superduon?

Frida Karlsson, skidor
240107 Frida Karlsson of Sweden in the mixed zone after women’s 10 km free technique mass start during Tour de Ski on January 7, 2024 in Val di Fiemme. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0833

Maja Dahlqvist menar att man har ett hemligt vapen –  i form av ett taktiskt genidrag.

– Vi har en väldigt bra taktik. Frida sa precis: ”Nämn ingenting om taktiken!”, håll den hemlig så långt vi kan. Men vi får spela på våra styrkor, säger Dahlqvist till Radiosporten.

Avslöjar Fridas stora svaghet

Teamsprinten är i finska Lahtis, där banan är något speciell. Och Maja Dahlqvist tror att den kommer spela duon i händerna.

– Frida kan ju köra riktigt hårt, som banan är här är det i princip rakt upp och sen rakt ner. Det är väldigt mycket Fridas styrka, och sen är det en snabb avslutning vilket passar mig. Det säger nog sig själv lite hur vi kommer vilja köra, säger Dahlqvist.

Linn Svahn, skidor
240101 Linn Svahn of Sweden is being interviewed after women’s cross country skiing 20 km free technique pursuit during Tour de Ski on January 1, 2024 in Toblach. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0820

Men Linn Svahn är inte orolig. I stället skickar hon en helskön passning till rivalen Frida Karlsson – och avslöjar hennes stora svaghet.

– Det är tur att jag faktiskt bor med Frida… Jag kan tjuvlyssna på deras taktik, och jag kan nog dra ur något från henne i sömnen. Hon snackar ganska mycket i sömnen, så hon kanske avslöjar allting, säger Svahn.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev